Az iskola elérhetősége  

E-mail:

mezofalvaiskola@gmail.com

Tel.: +36 25 506-930

Fax.: +36 25 506-898

Kérem, hogy a honlappal kapcsolatos észrevételeit az sotine.elvira@petofiaisk.hu e-mail címen Sótiné Papp Elvira tanárnőnek jelezze.

   

Hit- és erkölcstan  

Hit- és erkölcstan

Iskolánkban oktatja és egyben a kapcsolattartó:

Kristofory Valter atya

Magyarok Nagyasszonya plébánia

Cím: 2422 Mezőfalva, Kinizsi u. 34.

Tel: 06-25-244-047

E-mail:valteratya@freemail.hu

Nagy Richárd

református lelkész

Alap-Alsószentiváni Református Egyházközség

7011 Alap, Béke u. 10.

Tel: 06-25-220061

E-mail: nagyrichardandras@gmail.com

mobil: 06-30-455-3950

   

Tisztaszoftver program diákoknak!  

offic365matrica

Tovább bővült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Tisztaszoftver programja, amellyel egyedülálló lehetőség nyílt meg a diákok és a szüleik előtt. Tovább >>

   

Tanulói biztosítás  

Tisztelt Szülők!

Aki az államilag járó ingyenes tanuló biztosítás mellett szeretne plussz biztosítást kötni, az megteheti telefonon keresztül a Grupama Garancia Biztosító képviselőénél.

További részletek >>

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal Horváth Lászlóné (Gabi néni) ig. helyetteshez.

   

Személyi igazolvány  

Tisztelt szülők az alábbiakban a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának a tankötelezett korú tanulók személyazonosító okmánnyal történő ellátásának feltételeivel, folyamatával kapcsolatos tudnivalókat ismerhetik meg az alábbi képre kattintva.

A képre kattintva olvashatják a hivatal részletes tájékoztató anyagát.

   


A FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT

9 1

és a hozzá kapcsolódó projektek, iskolánk életében különleges helyet foglalnak el. A témahét célja, hogy, a fenntarthatóság érdekében és a klimatudatos viselkedés elsajátításában rendhagyó tanórákkal felhívjuk tanulóink figyelmét a környezetvédelem fontosságára.

A szemléletváltásra a gyermekek a legfogékonyabbak, épp ezért szükséges, hogy már iskolás korban megismerjék a téma fontosságát és felfigyeljenek személyes érintettségükre, hiszen kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek a Föld védelméért.

            Nagyszerű előadássorozat részesei lehettek a 3. és 5.6. évfolyamos diákjaink, mely a Klimatudatos életmód címet kapta. A projekt Mezőfalva önkormányzatának nyertes KEHOP-1.2.1-18-2018 pályázatának keretein belül valósulhatott meg.

Játékos foglalkozások keretében bővíthették tudásukat a tudatos- és környezetbarát életmód lehetőségeiről. Játszottak, de közben észrevétlenül tanultak is a rendhagyó környezetórákon. Ebben nagy segítségre volt a foglalkozást vezető drámapedagógus, aki kedves személyiségével, jó előadásmódjával elvarázsolta a gyerekeket az élhetőbb világba. Megjelenítették szoborjátékkal, rögtönzött színdarabbal, pókhálóval a természet és az ember kapcsolatát. Közben felfedezték, hogy mekkora felelősséggel tartozhatnak ők maguk, a jövőjükért. A vetített videóval a mesék mutatták meg a tennivalókat Földünkért.

            Az előadások után ajándékot is kaptunk, osztályszinten és egyénileg a diákok is. Gondoskodást igénylő virágot az osztályba, és mindenki kapott almát, az egészségnevelést megcélozva ezzel. Legjobban mégis a gyerekek a maguk által elültethető, virágmagocskát rejtő formának örültek. Bizonyítva azt, hogy képesekké váltak egy élőlény gondozására is. Reméljük, hogy tavasszal majd a virágba borult kertek, virágágyások mutatják meg a klimatudatos életmód választását.

Szabóné Kovács Erika  

910

 

   

 

   

okoproba1

   

 

   

 

   

Ha tudnak, segítsenek!  

A Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány adószáma:

19097477-1-07

Eddigi támogatásaikat, nagy tisztelettel köszönkjük.

 

   

Kompetenciamérés  

kompetenciameres

Iskolánk mérési eredményei a képre kattintva elérhetők.

   

Digitális Témahét  

dth2020 kituzo iskola 5x 400

   
© Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola