Az iskola elérhetősége  

E-mail:

mezofalvaiskola@gmail.com

Tel.: +36 25 506-930

Fax.: +36 25 506-898

Kérem, hogy a honlappal kapcsolatos észrevételeit az sotine.elvira@petofiaisk.hu e-mail címen Sótiné Papp Elvira tanárnőnek jelezze.

   

Hit- és erkölcstan  

Hit- és erkölcstan

Iskolánkban oktatja és egyben a kapcsolattartó:

Kristofory Valter atya

Magyarok Nagyasszonya plébánia

Cím: 2422 Mezőfalva, Kinizsi u. 34.

Tel: 06-25-244-047

E-mail:valteratya@freemail.hu

Nagy Richárd

református lelkész

Alap-Alsószentiváni Református Egyházközség

7011 Alap, Béke u. 10.

Tel: 06-25-220061

E-mail: nagyrichardandras@gmail.com

mobil: 06-30-455-3950

   

Tisztaszoftver program diákoknak!  

offic365matrica

Tovább bővült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Tisztaszoftver programja, amellyel egyedülálló lehetőség nyílt meg a diákok és a szüleik előtt. Tovább >>

   

Tanulói biztosítás  

Tisztelt Szülők!

Aki az államilag járó ingyenes tanuló biztosítás mellett szeretne plussz biztosítást kötni, az megteheti telefonon keresztül a Grupama Garancia Biztosító képviselőénél.

További részletek >>

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal Horváth Lászlóné (Gabi néni) ig. helyetteshez.

   

Személyi igazolvány  

Tisztelt szülők az alábbiakban a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának a tankötelezett korú tanulók személyazonosító okmánnyal történő ellátásának feltételeivel, folyamatával kapcsolatos tudnivalókat ismerhetik meg az alábbi képre kattintva.

A képre kattintva olvashatják a hivatal részletes tájékoztató anyagát.

   


Hol volt, hol nem volt, messze Nekeresd országban, annak is Mezőfalva falucskájában élt egy Tűzmanó. Ő is kicsinyke volt, mint minden manó, de a haja, az nagy volt, loboncos, és tűzpiros! Ha csúfolták érte a gyerekek, akkor még a füle is bepirosodott mérgében.

Nehezen talált barátokat, pedig sokat kereste az emberek kedvét. Bebújt a kandallóba, hogy hideg őszi estéken melegedhessenek az emberek, a bográcsozásnál segített a finom ételek elkészítésében, karácsonykor az ő lángjánál, fényénél csodálták meg az emberek a szépen feldíszített fenyőfát.

De a legtöbben haragudtak rá, mert felperzselte az erdőket, kiszökött a kályhából, és felgyújtotta a házakat. Óriási piros tűzoltó autókkal harcoltak ellene.

Ha el akar látogatni az iskolába, bizony neki is csengetni kell, de nem egyet, hanem sokat! De a gyerekek már tudják, ha Tűzmanó csenget, gyorsan el kell bújni előle, olyan messzire, amennyire csak lehet. Sikítással, kiabálással nem szabad elárulni magukat, hogy merre járnak, hanem nagyon gyorsan meg kell szökni az iskolából, nehogy Tűzmanó utolérje őket. Egységben az erő, ha mindenki együtt van az iskola melletti kis terecskén, akkor Tűzmanó elmenekül, és legalább egy évig nem is mer újra a mi iskolánk felé járni.

Ebben az évben is sikerült túljárni tűzmanó eszén, az osztályok két perc alatt elhagyták az épületet. A tűzriadó próba most is sikeres volt!

Baricza Zsuzsanna

   

 

   

okoproba1

   

 

   

 

   

Ha tudnak, segítsenek!  

A Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány adószáma:

19097477-1-07

Eddigi támogatásaikat, nagy tisztelettel köszönkjük.

 

   

Kompetenciamérés  

kompetenciameres

Iskolánk mérési eredményei a képre kattintva elérhetők.

   

Digitális Témahét  

dth2020 kituzo iskola 5x 400

   
© Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola