Az iskola elérhetősége  

E-mail:

mezofalvaiskola@gmail.com

Tel.: +36 25 506-930

Fax.: +36 25 506-898

Kérem, hogy a honlappal kapcsolatos észrevételeit az sotine.elvira@petofiaisk.hu e-mail címen Sótiné Papp Elvira tanárnőnek jelezze.

   

Hit- és erkölcstan  

Hit- és erkölcstan

Iskolánkban oktatja és egyben a kapcsolattartó:

Kristofory Valter atya

Magyarok Nagyasszonya plébánia

Cím: 2422 Mezőfalva, Kinizsi u. 34.

Tel: 06-25-244-047

E-mail:valteratya@freemail.hu

Nagy Richárd

református lelkész

Alap-Alsószentiváni Református Egyházközség

7011 Alap, Béke u. 10.

Tel: 06-25-220061

E-mail: nagyrichardandras@gmail.com

mobil: 06-30-455-3950

   

Tisztaszoftver program diákoknak!  

offic365matrica

Tovább bővült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Tisztaszoftver programja, amellyel egyedülálló lehetőség nyílt meg a diákok és a szüleik előtt. Tovább >>

   

Tanulói biztosítás  

Tisztelt Szülők!

Aki az államilag járó ingyenes tanuló biztosítás mellett szeretne plussz biztosítást kötni, az megteheti telefonon keresztül a Grupama Garancia Biztosító képviselőénél.

További részletek >>

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal Horváth Lászlóné (Gabi néni) ig. helyetteshez.

   

Személyi igazolvány  

Tisztelt szülők az alábbiakban a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának a tankötelezett korú tanulók személyazonosító okmánnyal történő ellátásának feltételeivel, folyamatával kapcsolatos tudnivalókat ismerhetik meg az alábbi képre kattintva.

A képre kattintva olvashatják a hivatal részletes tájékoztató anyagát.

   

Fenntarthatósági témahét  

FTH jelveny szamozott 2023 7

   


Új hagyomány született iskolában az elmúlt évek során. Nemcsak a tanévnyitón köszöntjük kiemelt figyelemmel az elsősöket, hanem ünnepélyes módon fogadalmat is tesznek. Ezáltal lesznek az iskola teljes jogú polgárai.

Mert bizony nem könnyű elsősnek lenni. Számtalan elsajátítandó szabályt, törvényt kell megismerniük. Mindennap valami újat mutatnak a tanító nénik, mindennap valami újat kell kipróbálni, mindennap valami új, ismeretlen, izgalmas, de az ismeretlenség miatt, talán kicsit félelmetes dolog történik velük.

Az iskola épülete hatalmas, ott bizony elég eligazodni. Testnevelésre, németre, honismeretre, hittanra külön szárnyakban lévő termekbe kell eljutni, eltalálni. És bizony nem mindig az egyenes út vezet a célhoz!

Az iskolatáska maga a kincsesláda! Tele mindenféle ismert vagy ismeretlen dologgal. Mindennek helye van, máshova tesszük órán, és máshova délután. Lehet kukucskálni, hogy mások hogyan pakolásznak, de a tanító néni szerint mindent önállóan kell csinálni. Egyedül kell rajzolni, írni, betűkre vadászni az olvasókönyvben. Még szerencse, hogy a tornaterem régi kedves ismerős, hiszen már óvodásként is sokat jártak ide a gyerekek mozgásfejlesztésre.

A felnőttek is mindig kérdezősködnek: „-Tetszik az iskola? Tudsz már olvasni? Le tudod már írni a neved?” Sok a feladat, sok az elvárás, aminek egy kis elsősnek meg kell felelni. De hát azért vannak az akadályok, hogy legyőzzük őket! Ebben az évben ez sikerült. A sok kis elsős megcsodálta a nagyok vidám köszöntő műsorát, majd kissé megilletődve elismételték a fogadalom szövegét. Büszkén feszítettek az iskola emblémáját viselő pólóban. Van, akire még egy kicsit talán nagy, de idővel, tudással belenőnek. Reméljük, hogy sikerül jó osztályközösségeket kovácsolni belőlük, akikre büszke lehet majd az iskolájuk, a szüleik, és a tanáraik.

 fogadalom1

Elsőseink és nevelőik.

fogadalom2

Az elsősök avató műsorával a harmadik évfolyam készült.

 

   

 

   

okoproba1

   

 

   

 

   

Ha tudnak, segítsenek!  

A Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány adószáma:

19097477-1-07

Eddigi támogatásaikat, nagy tisztelettel köszönkjük.

 

   

Kompetenciamérés  

kompetenciameres

Iskolánk mérési eredményei a képre kattintva elérhetők.

   

Digitális Témahét  

8x badge DTH2023

   

Határtalanul program  

   
© Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola