Az iskola elérhetősége  

E-mail:

mezofalvaiskola@gmail.com

Tel.: +36 25 506-930

Fax.: +36 25 506-898

Kérem, hogy a honlappal kapcsolatos észrevételeit az sotine.elvira@petofiaisk.hu e-mail címen Sótiné Papp Elvira tanárnőnek jelezze.

   

Hit- és erkölcstan  

Hit- és erkölcstan

Iskolánkban oktatja és egyben a kapcsolattartó:

Kristofory Valter atya

Magyarok Nagyasszonya plébánia

Cím: 2422 Mezőfalva, Kinizsi u. 34.

Tel: 06-25-244-047

E-mail:valteratya@freemail.hu

Nagy Richárd

református lelkész

Alap-Alsószentiváni Református Egyházközség

7011 Alap, Béke u. 10.

Tel: 06-25-220061

E-mail: nagyrichardandras@gmail.com

mobil: 06-30-455-3950

   

Tisztaszoftver program diákoknak!  

offic365matrica

Tovább bővült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Tisztaszoftver programja, amellyel egyedülálló lehetőség nyílt meg a diákok és a szüleik előtt. Tovább >>

   

Tanulói biztosítás  

Tisztelt Szülők!

Aki az államilag járó ingyenes tanuló biztosítás mellett szeretne plussz biztosítást kötni, az megteheti telefonon keresztül a Grupama Garancia Biztosító képviselőénél.

További részletek >>

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal Horváth Lászlóné (Gabi néni) ig. helyetteshez.

   

Személyi igazolvány  

Tisztelt szülők az alábbiakban a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának a tankötelezett korú tanulók személyazonosító okmánnyal történő ellátásának feltételeivel, folyamatával kapcsolatos tudnivalókat ismerhetik meg az alábbi képre kattintva.

A képre kattintva olvashatják a hivatal részletes tájékoztató anyagát.

   


Mindennek van már világnapja. Például a nem vásárlásnak, a víznek, az állatoknak, a Földnek, így hát a zenének is van világnapja. Az UNESCO Nemzetközi Tanácsa Yehudi Menuhin hegedűművész kezdeményezésére 1975-ben, október 1-jét emelte a zene Világnapja rangjára.
A zene körülölel bennünket! Hangja van a természetnek: a szél zúgásának, az eső kopogásának, a madarak szárnysuhogásának, stb. De zenéje van a tárgyaknak is! Akár a vonat zakatolása, az edények csörömpölése, az ajtó nyikorgása, vagy a poharak „csengése”, de még a telefonunk billentyűzete is ad olyan hangokat, amit zenének nevezhetünk. A zene előhívja a régi meghitt hangulatokat, felébreszti a bennünk szunnyadó érzelmeket akkor is, ha fáradtak, fásultak vagyunk. Életünket keresztül-kasul szövi, a bölcsőtől a sírig. Ez az ember legősibb kifejezési formája. A hang és a ritmus minden emberi lényt azonnal hatalmába kerít. Már az ősember is különböző eszközöket használt a ritmus kifejezésére. Később már nemcsak a ritmushangszerek voltak jelen az életében, hanem sípok és kezdetleges furulyák is. Így kezdődött a zene és a hangszerek fejlődése, ami napjainkban is tart.

A zene világnapja alkalmából az iskolafejlesztési alapítvány és a Mezőfalvi Nőikar jóvoltából meghívhattuk a Talamba ütőegyüttest, akik 1999-ben alakultak és a zenei műfajok széleskörű repertoárját mutatják be. Az együttes több mint 500 különböző ütőhangszeren játszik, melyből elhoztak iskolánkba is egy jó párat.Vidám hangulatú interaktív koncertet adva be is mutatták a különleges hangszerek hangját és a különböző stílusú zeneművek megszólaltatásában betöltött szerepüket.

.,,A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő.

Sokan csak akkor veszik észre, ha már nagyon hiányzik." Kodály Zoltán

zene vilagnap

   

 

   

okoproba1

   

 

   

 

   

Ha tudnak, segítsenek!  

A Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány adószáma:

19097477-1-07

Eddigi támogatásaikat, nagy tisztelettel köszönkjük.

 

   

Kompetenciamérés  

kompetenciameres

Iskolánk mérési eredményei a képre kattintva elérhetők.

   

Digitális Témahét  

dth2020 kituzo iskola 5x 400

   
© Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola