Az iskola elérhetősége  

E-mail:

mezofalvaiskola@gmail.com

Tel.: +36 25 506-930

Fax.: +36 25 506-898

Kérem, hogy a honlappal kapcsolatos észrevételeit az sotine.elvira@petofiaisk.hu e-mail címen Sótiné Papp Elvira tanárnőnek jelezze.

   

Hit- és erkölcstan  

Hit- és erkölcstan

Iskolánkban oktatja és egyben a kapcsolattartó:

Kristofory Valter atya

Magyarok Nagyasszonya plébánia

Cím: 2422 Mezőfalva, Kinizsi u. 34.

Tel: 06-25-244-047

E-mail:valteratya@freemail.hu

Nagy Richárd

református lelkész

Alap-Alsószentiváni Református Egyházközség

7011 Alap, Béke u. 10.

Tel: 06-25-220061

E-mail: nagyrichardandras@gmail.com

mobil: 06-30-455-3950

   

Tisztaszoftver program diákoknak!  

offic365matrica

Tovább bővült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Tisztaszoftver programja, amellyel egyedülálló lehetőség nyílt meg a diákok és a szüleik előtt. Tovább >>

   

Tanulói biztosítás  

Tisztelt Szülők!

Aki az államilag járó ingyenes tanuló biztosítás mellett szeretne plussz biztosítást kötni, az megteheti telefonon keresztül a Grupama Garancia Biztosító képviselőénél.

További részletek >>

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal Horváth Lászlóné (Gabi néni) ig. helyetteshez.

   

Személyi igazolvány  

Tisztelt szülők az alábbiakban a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának a tankötelezett korú tanulók személyazonosító okmánnyal történő ellátásának feltételeivel, folyamatával kapcsolatos tudnivalókat ismerhetik meg az alábbi képre kattintva.

A képre kattintva olvashatják a hivatal részletes tájékoztató anyagát.

   


„Gyökeret és szárnyakat kell adni a gyerekeinknek!”

A Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola akkreditált tehetségpont ahol néptánc, népi ének, szobrászat, klasszikus zene tanszakon folyik az oktatás immáron sok éve, nagy sikerekkel. A hagyományos évzárón ismét fergeteges és színvonalas produkciókat láthattunk. Május 30-án, hétfő délután a diákok, a pedagógusok, szülők, hozzátartozók, barátok előtt mutatták meg, milyen színvonalas ez a fajta oktatás a mezőfalvi intézményben, és mennyi mindent tanultak az elmúlt egy évben a gyerekek. Néptáncosok, népi énekesek, hangszeres szólisták bizonyították, hogy nem volt hiábavaló a rájuk fordított energia. Az iskola aulájában pedig megtekinthető volt az a sok szebbnél szebb alkotás, melyet a szobrászat tanszakosoknak köszönhetünk.

Idén közel 75 gyerek veszi igénybe az alapfokú művészeti oktatást Mezőfalván. Célunk, hogy minél több gyereket megmozgassunk, hogy a jó és boldog érzést, amit egy hangszer, egy ének, tánc előadása, vagy egy rajz megalkotása után érezhet az ember, ők is megérezzék. Óriási öröm számunkra, amikor látjuk tanulóinkat teljesen kinyílni, amint kitárul előttük egy másik, eddig még nem tapasztalt világ. Köszönjük a felkészítő tanároknak a munkáját, ők azok, akik mindig igazgatják a gyerekek előtt álló utat: Balogh Tímea - népi ének, Czuppon Péter - néptánc, Tótin Katalin – zongora, Tótin István - fafúvós, Márokné Szatmári Ilona - szobrászat, Kolozsi Krisztina - garfika és festészet .

Őrizzük és tovább éltetjük a hagyományainkat, amit legjobban a gyerekeinken keresztül tudunk elérni, közvetíteni a következő generációnak.

Nagy öröm, számunkra, hogy állandóan vannak visszatérő tanulóink is, hiszen úgy is engedjük el őket, hogy szívesen látjuk őket, várjuk őket vissza! Ez nagyon sokszor valóra is válik, ahogy a mostani alkalom is bizonyította. Egy pedagógus szívének egyik legnagyobb boldogsága, ha visszatérnek, akik már rég elhagyták ezt az intézményt. Vannak köztük, akik tanulni jönnek, vannak, akik csak látogatni, és nem egy tanulónk segít a fellépéseken is. Ezzel is követendő példát és bátorságot adva a jelenlegi korosztályoknak.  A gyerekek gála műsora igazi köszönnet a szülőknek, pedagógusoknak.

Balogh Tímea

neptanc1

neptanc3

   

 

   

okoproba1

   

 

   

 

   

Ha tudnak, segítsenek!  

A Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány adószáma:

19097477-1-07

Eddigi támogatásaikat, nagy tisztelettel köszönkjük.

 

   

Kompetenciamérés  

kompetenciameres

Iskolánk mérési eredményei a képre kattintva elérhetők.

   

Digitális Témahét  

dth7x

   
© Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola