Az iskola elérhetősége  

E-mail:

mezofalvaiskola@gmail.com

Tel.: +36 25 506-930

Fax.: +36 25 506-898

Kérem, hogy a honlappal kapcsolatos észrevételeit az sotine.elvira@petofiaisk.hu e-mail címen Sótiné Papp Elvira tanárnőnek jelezze.

   

Hit- és erkölcstan  

Hit- és erkölcstan

Iskolánkban oktatja és egyben a kapcsolattartó:

Kristofory Valter atya

Magyarok Nagyasszonya plébánia

Cím: 2422 Mezőfalva, Kinizsi u. 34.

Tel: 06-25-244-047

E-mail:valteratya@freemail.hu

Nagy Richárd

református lelkész

Alap-Alsószentiváni Református Egyházközség

7011 Alap, Béke u. 10.

Tel: 06-25-220061

E-mail: nagyrichardandras@gmail.com

mobil: 06-30-455-3950

   

Tisztaszoftver program diákoknak!  

offic365matrica

Tovább bővült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Tisztaszoftver programja, amellyel egyedülálló lehetőség nyílt meg a diákok és a szüleik előtt. Tovább >>

   

Tanulói biztosítás  

Tisztelt Szülők!

Aki az államilag járó ingyenes tanuló biztosítás mellett szeretne plussz biztosítást kötni, az megteheti telefonon keresztül a Grupama Garancia Biztosító képviselőénél.

További részletek >>

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal Horváth Lászlóné (Gabi néni) ig. helyetteshez.

   

Személyi igazolvány  

Tisztelt szülők az alábbiakban a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának a tankötelezett korú tanulók személyazonosító okmánnyal történő ellátásának feltételeivel, folyamatával kapcsolatos tudnivalókat ismerhetik meg az alábbi képre kattintva.

A képre kattintva olvashatják a hivatal részletes tájékoztató anyagát.

   

Fenntarthatósági témahét  

FTH jelveny szamozott 2023 7

   


,,A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő.
Sokan csak akkor veszik észre, ha már nagyon hiányzik." Kodály Zoltán

Mindennek van már világnapja: a nem vásárlás, víz, állatok, föld így hát a zenének is van világnapja, amit az UNESCO Nemzetközi Tanácsa Yehudi Menuhin hegedűművész kezdeményezésére 1975-ben emelte, október 1-jét A ZENE Világnapja rangjára. Ez a nap a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztet. Segíti a különböző kultúrák jobb megismerését.

A zene körülölel bennünket! Hangja van a természetnek! Halljuk a szél zúgását az eső kopogását, a madarak szárnysuhogását, az állatok hangjait, énekeit és sorolhatnám. De zenéje van a tárgyaknak is! Akár a vonat zakatolása, az edények csörömpölése, az ajtó nyikorgása, vagy a poharak „csengetése”, de még a telefonunk billentyűzete is ad olyan hangokat, amit zenének nevezhetünk.

De vajon mi volt előbb? A ritmikus mozgás, aminek az üteméből kialakult a zene, vagy fordítva? Vagy az ének volt először, a tánc pedig annak kíséretére alakult ki, de ugyanúgy elképzelhető az is, hogy a természetes ritmusok utánzásával, ismétlésével, felerősítésével, mozgással indult minden, majd ebből fejlődött ki a zene? És az is lehetséges, hogy a kettő a kezdetektől kéz a kézben járt? Egy biztos: tánc és zene minden korban, minden kultúrában összefüggött egymással, és ez ma is így van, legyen szó akár balettről, néptáncról, modern táncról vagy arról, amikor szinte magától mozdul a testünk és kezd dobolni a kezünk, ha meghallunk valami izgalmas, ismerős számot. Ugyanakkor a zenét használhatják egy érdekes alkotás elkészítésében, milyen lehet egy zenét hallgatva lerajzolni, vagy lefesteni azt ami szerinted a láthatatlan zenében történik? Nos, mindezekre a kérdésekre választ kaphatunk a következő produkciók megismerésével: Az ének megjelenését, Horváth Krisztián előadása jelenítette meg, aki Halász Judittól „ Mit tehetnék érted” című dalt adta elő. A tánc és zene kapcsolatának bemutatását, a nagy néptáncosoknak köszönhettük, akik Bagi, Rábaközi, Felcsíki és Marosmenti” csingarálást” vagyis cigánytáncot táncoltak.

Az osztályok lehetőséget kaptak arra, hogy megtekintsék és meghallgassák a zene és rajz kapcsolatát, az aulában található, a művészetoktatásban kerámia tanszakon tanuló gyerekek műveiből készült a kiállítás segítségével. A felkészítő pedagógusok, Kolozsi Krisztina és Czuppon Péter Balogh Tímea munkáját ez úton is köszönjük!

zene2022

zene2 2022zene3 2022

zene4 2022

zene5 2022

   

 

   

okoproba1

   

 

   

 

   

Ha tudnak, segítsenek!  

A Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány adószáma:

19097477-1-07

Eddigi támogatásaikat, nagy tisztelettel köszönkjük.

 

   

Kompetenciamérés  

kompetenciameres

Iskolánk mérési eredményei a képre kattintva elérhetők.

   

Digitális Témahét  

8x badge DTH2023

   

Határtalanul program  

   
© Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola