Az iskola elérhetősége  

E-mail:

mezofalvaiskola@gmail.com

Tel.: +36 25 506-930

Fax.: +36 25 506-898

Kérem, hogy a honlappal kapcsolatos észrevételeit az sotine.elvira@petofiaisk.hu e-mail címen Sótiné Papp Elvira tanárnőnek jelezze.

   

Hit- és erkölcstan  

Hit- és erkölcstan

Iskolánkban oktatja és egyben a kapcsolattartó:

Kristofory Valter atya

Magyarok Nagyasszonya plébánia

Cím: 2422 Mezőfalva, Kinizsi u. 34.

Tel: 06-25-244-047

E-mail:valteratya@freemail.hu

Nagy Richárd

református lelkész

Alap-Alsószentiváni Református Egyházközség

7011 Alap, Béke u. 10.

Tel: 06-25-220061

E-mail: nagyrichardandras@gmail.com

mobil: 06-30-455-3950

   

Tisztaszoftver program diákoknak!  

offic365matrica

Tovább bővült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Tisztaszoftver programja, amellyel egyedülálló lehetőség nyílt meg a diákok és a szüleik előtt. Tovább >>

   

Tanulói biztosítás  

Tisztelt Szülők!

Aki az államilag járó ingyenes tanuló biztosítás mellett szeretne plussz biztosítást kötni, az megteheti telefonon keresztül a Grupama Garancia Biztosító képviselőénél.

További részletek >>

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal Horváth Lászlóné (Gabi néni) ig. helyetteshez.

   

Személyi igazolvány  

Tisztelt szülők az alábbiakban a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának a tankötelezett korú tanulók személyazonosító okmánnyal történő ellátásának feltételeivel, folyamatával kapcsolatos tudnivalókat ismerhetik meg az alábbi képre kattintva.

A képre kattintva olvashatják a hivatal részletes tájékoztató anyagát.

   

Fenntarthatósági témahét  

FTH jelveny szamozott 2024 8

   


Ha eljön február második napja, akkor Medve-nap az iskolában. A jeles naphoz többek között időjóslások is fűződnek. A hiedelem szerint ezen a napon a medve kijön a barlangjából. Ha meglátja árnyékát és megijed tőle, akkor visszamegy, amiből arra következtethetünk, hogy a télnek még nincs vége. Ha viszont nincs árnyéka, akkor kint marad, vagyis vége a hideg télnek és itt az ideje, hogy megérkezzen a tavasz.

A Medve-napot az iskolában sok program tette még különlegesebbé. A gyerekek bábot, képet készítettek, dalokat, népi mondókákat tanultak és medvetáncot lejtettek. A tanórákra is beköltöztek a mackók. Plüssmacik lepték el a padokat és segítettek a tanulásban, a feladatok helyes megoldásában. A művészetoktatás diákjai kiállítást készítettek a mesebeli mackókról. A diákönkormányzat szervezésében pedig előadást tekintettek meg tanulóink a valóságos medvékről. A vetítést színesítettek kvízjátékkal, ahol a jó választ adó kisgyerek édességet kapott. Természetesen a mese sem maradhatott ki ezen a napon, a főszereplő pedig abban is a medve volt.

A jó hangulat mellett fontos volt az energiapótlás is. A szülők gondoskodtak a rengeteg finomságról. Gumimacit, puszedlit, málnaszörpöt, mézet kóstoltunk. A tanítás végén a plüssmacik hazaköltöztek, de itt hagyták nekünk a közelgő tavasz ígéretét.

medve2023 1

medve2023 2

   

 

   

okoproba1

   

 

   

 

   

Ha tudnak, segítsenek!  

A Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány adószáma:

19097477-1-07

Eddigi támogatásaikat, nagy tisztelettel köszönkjük.

 

   

Kompetenciamérés  

kompetenciameres

Iskolánk mérési eredményei a képre kattintva elérhetők.

   

Digitális Témahét  

9x badge 2024 kicsi

   
© Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola