Az iskola elérhetősége  

E-mail:

mezofalvaiskola@gmail.com

Tel.: +36 25 506-930

Fax.: +36 25 506-898

Kérem, hogy a honlappal kapcsolatos észrevételeit az sotine.elvira@petofiaisk.hu e-mail címen Sótiné Papp Elvira tanárnőnek jelezze.

   

Hit- és erkölcstan  

Hit- és erkölcstan

Iskolánkban oktatja és egyben a kapcsolattartó:

Kristofory Valter atya

Magyarok Nagyasszonya plébánia

Cím: 2422 Mezőfalva, Kinizsi u. 34.

Tel: 06-25-244-047

E-mail:valteratya@freemail.hu

Nagy Richárd

református lelkész

Alap-Alsószentiváni Református Egyházközség

7011 Alap, Béke u. 10.

Tel: 06-25-220061

E-mail: nagyrichardandras@gmail.com

mobil: 06-30-455-3950

   

Tisztaszoftver program diákoknak!  

offic365matrica

Tovább bővült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Tisztaszoftver programja, amellyel egyedülálló lehetőség nyílt meg a diákok és a szüleik előtt. Tovább >>

   

Tanulói biztosítás  

Tisztelt Szülők!

Aki az államilag járó ingyenes tanuló biztosítás mellett szeretne plussz biztosítást kötni, az megteheti telefonon keresztül a Grupama Garancia Biztosító képviselőénél.

További részletek >>

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal Horváth Lászlóné (Gabi néni) ig. helyetteshez.

   

Személyi igazolvány  

Tisztelt szülők az alábbiakban a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának a tankötelezett korú tanulók személyazonosító okmánnyal történő ellátásának feltételeivel, folyamatával kapcsolatos tudnivalókat ismerhetik meg az alábbi képre kattintva.

A képre kattintva olvashatják a hivatal részletes tájékoztató anyagát.

   

Fenntarthatósági témahét  

FTH jelveny szamozott 2024 8

   


A novemberi utolsó megmérettetés után sem tétlenkedtek tanítványaink. December, és a január hónap az alapozás időszakáé volt. A szőnyeget mellőzve, az állóképesség és erő fejlesztésén volt a fő hangsúly. Február hónapban viszont, a diák korcsoportosokkal újra megkezdődtek a birkózók versengései.

Kaposváron a Nyugat-Magyarország Régió Területi Diák I-II. Szabadfogású Országos Bajnokságával nyitottuk meg a sort. A tét nem volt kisebb, mint az országos döntőbe való kijutást érő helyek egyikének megszerzése. Az időjárás igen kalandossá tette a Kaposvár felé vezető utat, hiszen kidőlt fákat, falevélként hulló gallyakat kellet kerülgetni, de még kidőlt villanyvezetékeken keresztül is vezetett az út. Az időjárás megtépázta a fákat, de a birkózóink harci kedvével nem bírt. Mivel két korosztályban folytak a küzdelmek, ezért a versenyt két szakaszban bonyolították le. Először, a Diák II-es korcsoporté (10-11 évesek) volt a porond. A kisebbek után a 12-13 évesek selejtezője következett. A végelszámolásnál nagyon szép eredményeket sikerült elérni. Diák II korcsoportban Szabó Bence 32 kg és Mazzag Olivér 54 kg 2.,Fekete Csanád 58 kg 3. Német Bálint 42 kg 5., Csepreghy Péter és Huszti Ákos 46 kg. Diák I korcsoportban Tombor Benedek 32 kg, Parádi László 58 kg, Zámbó Gergő 69 kg, Androvics Márk 76 kg első, Fierpasz András 58 kg és Fekete Csaba          63 kg harmadik , Kaszala Máté 32 kg. A kiváló egyéni eredményeknek köszönhetően a diák I csapatverseny pontszámításánál a Gurics György BDSE csapata végzett a második helyen, és összesen 12 fő jutott tovább.      

Diák I. Szabadfogású Országos Bajnokság

Kaposváron rendezték az év első országos bajnokságát, amelyen a diák I-es korosztály (12-13 évesek) szabadfogásban küzdött meg a bajnoki címekért. A versenyen kiemelkedő eredményeket értek el a Gurics György BDSE versenyzői, mind az öt versenyző éremmel térhetett haza..

Közel kétszáz birkózópalánta gyűlt össze Kaposváron, a Táncsics Mihály Gimnázium tornacsarnokában, ahol tizennégy súlycsoportban küzdöttek az országos bajnoki címekért. A negyvenhét szakosztályt felvonultató viadalra január végén és február elején lehetett kvalifikálni a kecskeméti, az abonyi és a kaposvári területi bajnokságokról, tehát az országos bajnokságon már tényleg csak a legjobbak mérkőzhettek meg egymással.

Versenyzőink nagyon kitettek magukért, sorra aratták a győzelmeket. Két-három győztes mérkőzés után öten, egészen az elődöntőig meneteltek. Az 58 kilogrammos Fierpasz András, 63 kg-os Fekete Csaba, és a 69 kg-os Zámbó Gergő újabb magabiztos győzelmet aratott, így a döntőbe jutott. Az aranymérkőzésen is szép akciókat hajtottak végre, de sajnos mindhárman vereséget szenvedtek, így egyiküknek sem jött össze a bajnoki cím. 32 kilogrammban Tombor Benedek, és az 58 kg-ban Parádi László, két győztes mérkőzés után az elődöntőben, nagy csatában alul maradtak ellenfelükkel szemben, de a bronzmérkőzésen szépíteni tudtak, így Ők is dobogóra állhattak. Csapatszámításban, a Gurics BDSE a 47 egyesületet felvonultató mezőnyben a második helyen végzett Kiskunfélegyháza mögött. A dobogó harmadik fokára a budapesti ESMTK állt.

birko1 2023 02 01

Diák II. Szabadfogású Országos Bajnokság

Az év második országos bajnokságán a diák II-es korosztály legjobbjai küzdöttek meg egymással szabadfogásban a pesterzsébeti Kruj Iván Sportcsarnokban. A legkiemelkedőbb eredményt a házigazda ESMTK érte el, de Fekete Csanád révén Mezőfalvának is jutott egy bajnoki cím.

Ötvenhárom szakosztály százötvennégy birkózópalántája sorakozott fel a megnyitó ünnepségen, a sportcsarnokban lerakott három szőnyegen.

Az 58 kilogrammosok mezőnyében Fekete Csanád nem hibázott! A selejtező körökben visszavágott a területin elszenvedett vereségért, mivel az első két fordulóban olyan ellenfeleket győzött le (szombathelyi, és pécsi), akik a területin még előtte végeztek. Az elődöntőben orosházi, majd az aranycsatában a kaposvári fiú sem tudta megállítani, így aranyéremmel térhetett haza.

birko2 2023 02

Grundbirkózó országos döntő, 2023.02.11-12 Dunakeszi

A selejtezőkről bejutott csapatok február 11. és 12. között léphettek küzdőtérre a diákolimpiai bajnoki címekért. Verseny házigazdája Dunakeszi volt. A színvonalas sporteseményt megtisztelte többek között a Magyar Birkózók Szövetsége elnöke Németh Szilárd, alelnöke Bacsa Péter is. A helyszínen tekintette meg a mérkőzéseket az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok birkózó Lőrincz Viktor is. Balogh Gábor olimpiai ezüstérme öttusázó a MDSZ elnöke megnyitó beszédében kiemelte, hogy a végső eredménytől függetlenül, már az győztes (korosztályonként, és nemenként 12 iskola), aki idáig eljutott A területi selejtezőről feljutó csapatainkat nem kímélte az influenzajárvány, már az is kérdéses volt, hogy minden feljutó csapatunkkal ki tudunk-e állni. A nehézségek ellenére már-már hagyományosan ismét remek eredmények születtek, az érem viszont idén elmaradt. I. korcsoport fiúk 11.hely, lányok 9. hely. II korcsoport fiú 7. hely.

   

 

   

okoproba1

   

 

   

 

   

Ha tudnak, segítsenek!  

A Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány adószáma:

19097477-1-07

Eddigi támogatásaikat, nagy tisztelettel köszönkjük.

 

   

Kompetenciamérés  

kompetenciameres

Iskolánk mérési eredményei a képre kattintva elérhetők.

   

Digitális Témahét  

9x badge 2024 kicsi

   
© Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola