Az iskola elérhetősége  

E-mail:

mezofalvaiskola@gmail.com

Tel.: +36 25 506-930

Fax.: +36 25 506-898

Kérem, hogy a honlappal kapcsolatos észrevételeit az sotine.elvira@petofiaisk.hu e-mail címen Sótiné Papp Elvira tanárnőnek jelezze.

   

Hit- és erkölcstan  

Hit- és erkölcstan

Iskolánkban oktatja és egyben a kapcsolattartó:

Kristofory Valter atya

Magyarok Nagyasszonya plébánia

Cím: 2422 Mezőfalva, Kinizsi u. 34.

Tel: 06-25-244-047

E-mail:valteratya@freemail.hu

Nagy Richárd

református lelkész

Alap-Alsószentiváni Református Egyházközség

7011 Alap, Béke u. 10.

Tel: 06-25-220061

E-mail: nagyrichardandras@gmail.com

mobil: 06-30-455-3950

   

Tisztaszoftver program diákoknak!  

offic365matrica

Tovább bővült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Tisztaszoftver programja, amellyel egyedülálló lehetőség nyílt meg a diákok és a szüleik előtt. Tovább >>

   

Tanulói biztosítás  

Tisztelt Szülők!

Aki az államilag járó ingyenes tanuló biztosítás mellett szeretne plussz biztosítást kötni, az megteheti telefonon keresztül a Grupama Garancia Biztosító képviselőénél.

További részletek >>

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal Horváth Lászlóné (Gabi néni) ig. helyetteshez.

   

Személyi igazolvány  

Tisztelt szülők az alábbiakban a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának a tankötelezett korú tanulók személyazonosító okmánnyal történő ellátásának feltételeivel, folyamatával kapcsolatos tudnivalókat ismerhetik meg az alábbi képre kattintva.

A képre kattintva olvashatják a hivatal részletes tájékoztató anyagát.

   

Fenntarthatósági témahét  

FTH jelveny szamozott 2024 8

   


Iskolánkban 2023. szept. 1- én ünnepélyes keretek között megtörtént az új tanév nyitása. Hagyományosan a hatodik évfolyam felel a műsorért, akik a leendő elsősöket két vers erejéig vonták be a kicsiket műsorukba. Zsoldos Norina és Deák Martin ügyesen és bátran szavalt az iskola közössége előtt. A nagyok ünnepi műsorukban megidézték a nyári szünet fesztelen szabadidős tevékenységeit, majd a csengő szó után katonás rendben, fegyelmezetten és szorgalmasan tanulva idézték meg a 2023-2024- es tanévet, melyet jelképes formában át is adtak igazgató nénüjüknek, jaksics Erzsébetnek, aki az alábbi beszéddel köszöntötte az egybegyűlteket.

Kedves 6. évfolyamos diákjaink, köszönöm az átadott tankönyvet, mely a 2023- 24- es tanévet szimbolizálja! Már 17. éve az én tisztem, hogy az új tanév első napján köszöntsem tisztelt vendégeinket, a kedves szülőket és iskolánk közösségét!

Nagy örömömre szolgál, hogy körbetekintve sok-sok mosolygós arcot, vidáman csillogó szemeket látok magam körül. Meg kell, hogy állapítsam, sokat nőttetek, és erősödtetek a nyáron. Nekem úgy tűnik, hogy mindenkinek kellemesen telt a vakációja, s remélem ehhez hozzájárult az is, hogy számtalan iskolai táborozáson vehettetek részt, melyek során sok-sok érdekes, izgalmas élménnyel gazdagodtatok. Örülök, hogy a szünidőben vigyáztatok magatokra, nem látok gipszelt kezeket, lábakat. Úgy halottam sokat pihentetek, játszottatok a szabad levegőn, így testileg, lelkileg felkészülve vágtok neki az új tanévnek.

Olyan jó, hogy a nyári csend után újra itt vagytok, és vidámsággal töltitek meg az iskolát!

Szeptember első napja valamennyiünk életében különleges dátum. Különösen igaz ez azokra a családokra, ahol először megy iskolába egy gyermek.

Szeretettel üdvözöllek benneteket kedves elsőseink!

A mai nap mérföldkő az életetekben, ugyanis új időszámítás kezdődik számotokra. Óvodai rutinotokat felváltja egy teljesen új élet, amely a maga bensőségességében már fontos szabályokat is rejteget. Szüleitek féltő szeretete ugyanúgy jelen lesz majd a mindennapjaitokban, ám az iskolában már felelősségteljes kihívásokkal szembesültök, hiszen a betűk és számok varázslatos birodalmának felfedezésével lesztek majd elfoglalva.

Bízom benne, hogy nem csalódtok, s szüleitekkel együtt csodálatos kalandként élitek meg az iskolás éveket!

Mától kezdve a Petőfi Sándor Általános Iskola tanulóiként üdvözöllek benneteket. Kívánom, hogy Szüleitek választása megvalósítsa reményeiteket, elvárásaitokat!

Kedves Diákjaink és Kollégáim!

Kívánom magunknak, hogy a nyári szünidő és a tanévnyitó műsor vidámsága tartson ki az előttünk álló tanév végéig, s egészüljön ki a tudás valamint az annak megszerzéséhez vezető munka és a jellemfejlődés örömével! Iskolánk tantestülete azon lesz, hogy ehhez minden támogatást megadjon nektek kedves gyerekek, de szükségünk van a ti pozitív hozzáálásotokra és szüleitek támogatására is. Egy tanmese szerint idős cseroki indián az életről a következőképpen mesélt az unokájának:

„Küzdelem zajlik a bensőmben – mondta a fiúnak. Rettentő harc ez, amit két farkas vív egymással. Az egyikük gonosz – ő a harag, az irigység, a mohóság, az önsajnálat, a bűntudat, a sértődöttség, a kisebbrendűség, a hazugság és a mérhetetlen önzés. A másik jó farkas – ő az öröm, a béke, a szeretet, a remény, a derűs nyugalom, a szorgalom, a kötelességtudat, a kedvesség, a jóakarat, a nagylelkűség, az igazságosság, és az együttérzés. Ugyanez a harc benned is zajlik és mindenki másban is.

Az unoka elgondolkozott egy percre majd megkérdezte a nagyapját: Melyik farkas fog győzni? „Amelyiket táplálod” – válaszolta a bölcs nagypapa.

   És valóban, minden egyes napon rajtunk múlik, hogy melyik belső késztetésnek engedünk. Bízom abban, hogy mindannyian úgy döntötök, hogy a jó farkast tápláljátok, etetitek, s ha ez így lesz, nagyszerű tanévnek nézünk elébe!

Kedves tanítványaink!

Minden tanévnyitó legizgalmasabb kérdése, hogy milyen változások lesznek az új tanévben, kik fognak benneteket tanítani.

Az iskolaotthonos alsó tagozatban az1.a osztály osztályfőnökei: Nyuliné Bauer Szilvia, és Buday Anna.

Az 1.b tanítónénijei: Bódás Dalma és Ványi Gáborné. Marcsi néni az 5.b- ben osztályfőnök is lesz. Az 5.a osztályban Váradi Sándor látja majd el az osztályfőnöki feladatokat. A 2.a osztályfőnöke Kolozsi Krisztina néni. Szabóné Kovács Erika pedig alsós igh- ként, Sótiné Papp Elvira néni pedig felsős igh.-ként segíti közösségünk munkáját.

A többi osztályban az osztályfőnökök személye változatlan.

Mindenkinek sikeres munkavégzést kívánok Weöres Sándor gondolatainak jegyében:                                                                                                                                                                      

     „ Az egyetlen igazi tanulás: a lényünkben szunnyadó tudásnak tevékennyé ébresztése.”

A 2023-24- es tanévet eznnel megnyitom!

evnyito1 2023

evnyito2 2023

evnyito3 2023

   

 

   

okoproba1

   

 

   

 

   

Ha tudnak, segítsenek!  

A Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány adószáma:

19097477-1-07

Eddigi támogatásaikat, nagy tisztelettel köszönkjük.

 

   

Kompetenciamérés  

kompetenciameres

Iskolánk mérési eredményei a képre kattintva elérhetők.

   

Digitális Témahét  

9x badge 2024 kicsi

   
© Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola