Nyomtatás

„Disznóvágás készül,

Vidám téli ünnep…”

Idén 10. alkalommal került megrendezésre iskolánkban a Mezőfalvi Gazdakör jóvoltából a falusi disznóvágás projektnap. Ezen a napon diákjaink a disznótartás és húsfeldolgozás állomásaival ismerkedhettek meg. Új ízek, ételek és illatok vették körül a gyerekeket. Olyan gasztronómiai túrán barangoltunk, mely diákjaink megszokott napi étkezésétől különbözik. Szalámis, kolbászos kenyérrel indult a nap, amihez nélkülözhetetlen hozzávaló Zsákovics Ági néni teája. Majd a feldolgozási folyamatokat kísértük végig, a nap zárásaként pedig a polgármester úr által készített gyöngyöző húslevest ettünk, majd a finom pörköltet, a zamatos sült húst, hurkát, kolbászt és az elmaradhatatlan finomabbnál finomabb süteményeket fogyasztottuk el a Szülői Munkaközösség jóvoltából. Ebből a széleskörű összefogásból nemcsak iskolai közösségünk, hanem maguk a szervezők, lebonyolítók is profitáltak. Ugyanis az a sok csillogó gyerekszempár, a széles mosoly és az üres tányérok, mind, mind azt mutatja, hogy igenis szükség van mai világunkban ezekre az egymást támogató, segítő és értéket közvetítő összejövetelekre. Köszönjük a Mezőfalvi Gazdakör tagjainak és családjaiknak, ennek a szép hagyománynak a megtartását és a Szülői Munkaközösség segítő közreműködését!

disznovagas