Az iskola elérhetősége  

E-mail:

mezofalvaiskola@gmail.com

Tel.: +36 25 506-930

Fax.: +36 25 506-898

Kérem, hogy a honlappal kapcsolatos észrevételeit az sotine.elvira@petofiaisk.hu e-mail címen Sótiné Papp Elvira tanárnőnek jelezze.

   

Hit- és erkölcstan  

Hit- és erkölcstan

Iskolánkban oktatja és egyben a kapcsolattartó:

Kristofory Valter atya

Magyarok Nagyasszonya plébánia

Cím: 2422 Mezőfalva, Kinizsi u. 34.

Tel: 06-25-244-047

E-mail:valteratya@freemail.hu

Nagy Richárd

református lelkész

Alap-Alsószentiváni Református Egyházközség

7011 Alap, Béke u. 10.

Tel: 06-25-220061

E-mail: nagyrichardandras@gmail.com

mobil: 06-30-455-3950

   

Tisztaszoftver program diákoknak!  

offic365matrica

Tovább bővült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Tisztaszoftver programja, amellyel egyedülálló lehetőség nyílt meg a diákok és a szüleik előtt. Tovább >>

   

Tanulói biztosítás  

Tisztelt Szülők!

Aki az államilag járó ingyenes tanuló biztosítás mellett szeretne plussz biztosítást kötni, az megteheti telefonon keresztül a Grupama Garancia Biztosító képviselőénél.

További részletek >>

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal Horváth Lászlóné (Gabi néni) ig. helyetteshez.

   

Személyi igazolvány  

Tisztelt szülők az alábbiakban a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának a tankötelezett korú tanulók személyazonosító okmánnyal történő ellátásának feltételeivel, folyamatával kapcsolatos tudnivalókat ismerhetik meg az alábbi képre kattintva.

A képre kattintva olvashatják a hivatal részletes tájékoztató anyagát.

   

Fenntarthatósági témahét  

FTH jelveny szamozott 2024 8

   


A Digitális Témahét Magyarország legnagyobb digitális pedagógiai eseménye. 2016-ban indult útjára az Emberi Erőforrások Minisztériumának kezdeményezésére. A Belügyminisztérium támogatásával, az Ökumenikus Segélyszervezet az Oktatásért Alapítvány szakmai koordinációjával megrendezésre kerülő Digitális Témahét célja a digitális eszközökkel támogatott projektpedagógia és innovatív pedagógiai módszerek terjesztése és számos készség és képesség fejlesztése.

Intézményünk, mint minden évben, idén is csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez.

Alsó tagozaton rendhagyó matematika, magyar nyelv és környezetismeret órákat tartottak tanítóink, melyeket különböző digitális alkalmazások és programok színesítettek. Ilyen volt közülük pl. a MathAlien Űrlény-Észlény invázió játékprogram, a négy számtani alapművelet gyakorlására 1-2. osztályos tanulók számára. Megjelent ezeken az alkalmakon pl. a kincskeresés qr kódok használatával, genially program, ahol ki kellett szabadítani Matek Manót, wordwall, learningapps felületek. Az okosdoboz.hu jól ismert tanítást-tanulást támogató internetes oldal használatával az emberi test, az emberi életszakaszok, mozgás szervrendszerének témája került feldolgozásra wordwall feladatok segítségével. De színesítette a gyerekek hétköznapi tanóráit a prezentációkészítés a Föld napjával, a gólya visszatérésével kapcsolatban, melyhez szófelhőkészítés is társult.

A felső tagozat a Mesterséges Intelligenciát használó Metademolab internetes felülettel ismerkedett, mely egyelőre angol nyelven érhető el és rajzok animálására alkalmas. A gyermekrajzok csodálatos találékonysággal, energiával és változatossággal rendelkeznek. Az emberi alakokat ábrázoló rajzaikban ennek a sokféleségnek a következményeire összpontosít a program, miközben algoritmust dolgoz ki, hogy életre keltse őket az automatikus animáció segítségével. A jó hangulatú, kreatív, aktív órákon a tanulók megcsillogtathatták rajztudásukat, digitális kompetenciájukat. Játékként élték meg a digitális eszközökkel támogatott rendhagyó órákat, miközben sok új ismeretre tettek szert.

digihet2024 1digihet2024 2

digihet2024 3

   

 

   

okoproba1

   

 

   

 

   

Ha tudnak, segítsenek!  

A Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány adószáma:

19097477-1-07

Eddigi támogatásaikat, nagy tisztelettel köszönkjük.

 

   

Kompetenciamérés  

kompetenciameres

Iskolánk mérési eredményei a képre kattintva elérhetők.

   

Digitális Témahét  

9x badge 2024 kicsi

   
© Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola