Az iskola elérhetősége  

E-mail:

mezofalvaiskola@gmail.com

Tel.: +36 25 506-930

Fax.: +36 25 506-898

Kérem, hogy a honlappal kapcsolatos észrevételeit az sotine.elvira@petofiaisk.hu e-mail címen Sótiné Papp Elvira tanárnőnek jelezze.

   

Hit- és erkölcstan  

Hit- és erkölcstan

Iskolánkban oktatja és egyben a kapcsolattartó:

Kristofory Valter atya

Magyarok Nagyasszonya plébánia

Cím: 2422 Mezőfalva, Kinizsi u. 34.

Tel: 06-25-244-047

E-mail:valteratya@freemail.hu

Nagy Richárd

református lelkész

Alap-Alsószentiváni Református Egyházközség

7011 Alap, Béke u. 10.

Tel: 06-25-220061

E-mail: nagyrichardandras@gmail.com

mobil: 06-30-455-3950

   

Tisztaszoftver program diákoknak!  

offic365matrica

Tovább bővült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Tisztaszoftver programja, amellyel egyedülálló lehetőség nyílt meg a diákok és a szüleik előtt. Tovább >>

   

Tanulói biztosítás  

Tisztelt Szülők!

Aki az államilag járó ingyenes tanuló biztosítás mellett szeretne plussz biztosítást kötni, az megteheti telefonon keresztül a Grupama Garancia Biztosító képviselőénél.

További részletek >>

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal Horváth Lászlóné (Gabi néni) ig. helyetteshez.

   

Személyi igazolvány  

Tisztelt szülők az alábbiakban a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának a tankötelezett korú tanulók személyazonosító okmánnyal történő ellátásának feltételeivel, folyamatával kapcsolatos tudnivalókat ismerhetik meg az alábbi képre kattintva.

A képre kattintva olvashatják a hivatal részletes tájékoztató anyagát.

   

„A zene nagy egyesítő. Elképesztő erő. Olyasmi, ami még az olyanokban is Közös lehet, akik mindenben, de Mindenben különböznek.” (Sarah Dessen)
1975 óta október 1-je a Zene világnapja. A mi iskolánkban a zenetagozat vezetőjének, Fehér Teréznek köszönhetően már hagyomány, hogy ezen a napon zenével kezdjük a tanítást. Minden évben más-más zenekar koncertjét hallgathatjuk meg, idén nagy örömünkre a Dunaújvárosi Fúvós Zenekar látogatott el hozzánk Balogh Zoltán András vezetésével. Külön örömünkre szolgált, hogy a koncerten felcsendült Erkel Ferenc: Hunyadi-induló című műve az Erkel év tiszteletére. Fergeteges hangulatú bemutatójuk méltó megünneplése volt e nemes napnak.

Az elmúlt napokban iskolánk tanulóinak lehetőségük volt megtekinteni egy hangszerkiállítást, melyen akusztikus hangszereket láthattak. A hangszereket ezúton is köszönjük a Sándor Frigyes Zeneiskolának!

Az akusztikus hangszereket 3 csoportra oszthatjuk: húros, fúvós és ütős hangszerek. A mostani kiállításon több fúvós hangszert mutattunk be. Fafúvós hangszer a furulya, klarinét, oboa, angol kürt. Rézfúvós hangszer a trombita, harsona, kürt. A húros hangszerek közül láthattunk gitárt, gordonkát (más néven csellót), zongorát. Érdekesség pl. hogy a gitár húros-pengetős, a gordonka vonós-húros, míg a zongora billenytűs-húros hangszer. Nagy örömünkre szolgál, hogy a zeneművészeti tagozaton iskolánkban 45 tanuló vesz részt hangszeroktatásban. Zongora, furulya, fuvola, klarinét, továbbá népi ének tanszakon tanulnak Büszkék vagyunk arra, hogy nálunk mindig szól a zene. Hiszen:
„…ahol a zene szól, ott nem lehet semmi rossztól tartani”. (Cervantes)
   

 

   

okoproba1

   

 

   

 

   

Ha tudnak, segítsenek!  

A Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány adószáma:

19097477-1-07

Eddigi támogatásaikat, nagy tisztelettel köszönkjük.

 

   

Kompetenciamérés  

kompetenciameres

Iskolánk mérési eredményei a képre kattintva elérhetők.

   

Digitális Témahét  

dth7x

   
© Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola