Az iskola elérhetősége  

E-mail:

mezofalvaiskola@gmail.com

Tel.: +36 25 506-930

Fax.: +36 25 506-898

Kérem, hogy a honlappal kapcsolatos észrevételeit az sotine.elvira@petofiaisk.hu e-mail címen Sótiné Papp Elvira tanárnőnek jelezze.

   

Hit- és erkölcstan  

Hit- és erkölcstan

Iskolánkban oktatja és egyben a kapcsolattartó:

Kristofory Valter atya

Magyarok Nagyasszonya plébánia

Cím: 2422 Mezőfalva, Kinizsi u. 34.

Tel: 06-25-244-047

E-mail:valteratya@freemail.hu

Nagy Richárd

református lelkész

Alap-Alsószentiváni Református Egyházközség

7011 Alap, Béke u. 10.

Tel: 06-25-220061

E-mail: nagyrichardandras@gmail.com

mobil: 06-30-455-3950

Hirdetmény 1

Hirdetmény 2

   

Tisztaszoftver program diákoknak!  

offic365matrica

Tovább bővült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Tisztaszoftver programja, amellyel egyedülálló lehetőség nyílt meg a diákok és a szüleik előtt. Tovább >>

   

Tanulói biztosítás  

Tisztelt Szülők!

Aki az államilag járó ingyenes tanuló biztosítás mellett szeretne plussz biztosítást kötni, az megteheti telefonon keresztül a Grupama Garancia Biztosító képviselőénél.

További részletek >>

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal Horváth Lászlóné (Gabi néni) ig. helyetteshez.

   

Rólunk írták  

A tehetség napja - tömegvonzás a Városháza téren

castellum.do - Öcaline, fotó: Császár Mónika Ilona,  2015. április 16. (csütörtök)

Háromszáz tehetség

dunaujvaros.com - Molnár Emese, fotó: Sándor Judit,  2015. április 16. (csütörtök)

Tehetsgnap a Városháza téren - képekkel

infodunaujvaros.hu , 2015. április 16. (csütörtök)

Tehetségek a téren, énekesek, táncosok és rajzolók mutatkoztak be

Duol.hu - Körmendi Erzsébet, 2015. április 15. (szerda)

Tehetségnap

Dunaújvárosi televízió , 2015. április 16. (csütörtök)

Táborozni jó!

Mezőhír - Horváth László, 2014. július 22. (kedd)

Szerdán este hatig fogadják a szülőket az Iskolában

Mezőhír - Horváth László, 2014. április 28. (hétfő)

Területi szavaló versenyen bizonyítottak az alsósok

Mezőhír - Horváth László, 2014. április 16. (szerda)

A tehetségeké volt a tér

Dunaújváros Online, 2014. április 10. (csütörtök)

A tehetség napja:mindenkit várnak!

Dunaújváros Online, 2014. április 9. (szerda)

Fogyatékkal élők: projektnap – Mezőfalván

Dunaújváros Online, 2011. december 2. (péntek)

Az alapítványi bálon készült képek

Az alapítványi bálon készült videó

(Mezőhír - Horváth László)

Tehetséges képzőművész-palánták a mezőfalvi iskolában

(Mezőhír - Horváth László)

Mezőfalva: sikeres pályázat után

Dunaújváros Online,2012. december 12. (szerda)

Dunaújváros Online

 

   

Személyi igazolvány  

Tisztelt szülők az alábbiakban a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának a tankötelezett korú tanulók személyazonosító okmánnyal történő ellátásának feltételeivel, folyamatával kapcsolatos tudnivalókat ismerhetik meg az alábbi képre kattintva.

A képre kattintva olvashatják a hivatal részletes tájékoztató anyagát.

   


Iskolánk szokásrendszerének egyik legemelkedettebb eseménye zajlott 2017. június 16-án, pénteken öt órakor, amikor búcsút vettünk 47 ballagó diákunktól.

A gyerekek már reggel, az általuk összeállított, rendkívül megható műsor keretében megköszönték tanáraiknak azt a sok törődést, odafigyelést, amiben általános iskolai éveik alatt részük lehetett.

A délutánnak hetedikes társaiktól kapott tarisznyával és sok-sok emlékkel vágtak neki.

A nyolc év alatt végzett munkájukat a Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány segítségével tanáraik díjak és könyvjutalmak átadásával köszönték meg.

„ISKOLÁNK BÜSZKESÉGE” kitüntető címben részesült Hajnal Marcell 8.a osztályos tanuló, aki kiváló tanulmányi munkájával nemcsak iskolánk, de településünk büszkesége is, hiszen magatartásával, szerénységével, tudásával mindig a közösség javára volt. Szerves részét képezte az iskola diákönkormányzatának, melynek nyolc éven keresztül volt értékes, meghatározó tagja.  Nyitott és segítőkész személyisége, valamint őszinte érdeklődése a világ és embertársai iránt ösztönözte őt arra, hogy számos versenyen részt vegyen, és sikeres eredményeivel öregbítse iskolánk hírnevét. Marci nyolc éven át kitűnő bizonyítvánnyal örvendeztette meg tanárait és szüleit, így méltó az „Iskolánk büszkesége”megtisztelő címre.

„AZ ÉV DIÁKJA” elismerésben Gárdonyi Réka 8.a osztályos tanuló részesült, aki kitűnő tanulmányi eredménye mellett kiemelkedő közösségi munkát végzett az elmúlt nyolc évben. Nemcsak osztályának, hanem az egész felső tagozatnak is meghatározó, pozitív személyisége volt.  Elsős kora óta tanult német nemzetiségi nyelvet, melynek kapcsán számtalan nagyszerű versenyeredményével öregbítette iskolánk jó hírnevét. Az egyik legnagyobb elismerést 2016 áprilisában kapta a "Szép magyar beszéd" országos szépkiejtési versenyen, ahol Kazinczy Emlékérmes lett az arany minősítés megszerzésével. Ezen kívül részt vett számos helyi és tankerületi mesemondó, Kazinczy- és szavalóversenyen, melyeken mindig előkelő helyen végezett. Több évig tartó néptáncos és népi énekes múltjának köszönhetően többször elkápráztatott bennünket tudásával a különböző gálaműsorokon, rendezvényeken.   Tanulmányi munkájában elért eredményei, bájos egyénisége jó példa valamennyi diákunk számára.

Az iskola vezetősége által alapított Útravaló Mosoly Díjban Oláh Réka 8.b osztályos tanuló részesült, aki jó magaviseletű, szorgalmas, és rendkívül segítőkész végzős diák. Társai és tanárai bármikor, bármiben számíthattak rá legyen az egy dekoráció elkészítése, vagy a társainak mindennapi, lelki megsegítése. A kisebbek felnéztek rá és ő, mint egy óvó néni úgy gondoskodott róluk. De nem csak ők, hanem sokszor a nagyobbak is kikérték véleményét. Ballagásával az iskola egy felelősségteljes, példamutató és tisztelettudó diákja búcsúzik.

A végzős diákok közül többen könyvjutalomban részesültek. A 8.a osztályból: Farkas Réka, Szekeres Brigitta, Pintér Dzsenifer, Vass Virág, Sümegi Dániel, Rabi Dániel és Takács Balázs.

A 8.b osztályból: Keresztes Péter, Matlag Karina, Léhner Balázs és Cserni Brigitta.

A számos elismerés bizonyítja, hogy tehetséges, szorgalmas évfolyamtól vettünk most búcsút, akiket támogató szülői háttér segített nyolc éven át. A szülői munkaközösség tagjai közül  Sümeginé Vörös Hajnalkának, Vassné Hegedűs Szilviának, Matlag Nikolettának és a szervezet most búcsúzó elnökének, Koppányi Péternek is köszönjük a diákok érdekében végzett áldozatos munkájukat!

„A legtöbb ember olyan, mint a hulló falevél, melyet a szél fúj és lebegtet – csak ring a levegőben, s végül földre hull. De vannak mások, kevesek, akik olyanok, mint a csillag, kijelölt úton haladnak, széljárás nem éri el őket, magukban hordják törvényüket és útjukat." – írta a XX. század egyik legnagyobb német- svájci Nobel-díjas írója Hermann Hesse. Kedves ballagó diákjaink! Kívánjuk nektek, hogy a ti kijelölt utatok minél magasabbra vezessen, s reméljük a tőlünk kapott útravaló is hozzá segít majd benneteket ahhoz, hogy boldog, sikeres életetek legyen! Jó utat!

   

 

   

okoproba1

   

 

   

 

   

Ha tudnak, segítsenek!  

A Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány adószáma:

19097477-1-07

Eddigi támogatásaikat, nagy tisztelettel köszönkjük.

 

   

Kompetenciamérés  

kompetenciameres

Iskolánk mérési eredményei a képre kattintva elérhetők.

   

Digitális Témahét  

emblema

   
© Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola