Az iskola elérhetősége  

E-mail:

mezofalvaiskola@gmail.com

Tel.: +36 25 506-930

Fax.: +36 25 506-898

Kérem, hogy a honlappal kapcsolatos észrevételeit az sotine.elvira@petofiaisk.hu e-mail címen Sótiné Papp Elvira tanárnőnek jelezze.

   

Hit- és erkölcstan  

Hit- és erkölcstan

Iskolánkban oktatja és egyben a kapcsolattartó:

Kristofory Valter atya

Magyarok Nagyasszonya plébánia

Cím: 2422 Mezőfalva, Kinizsi u. 34.

Tel: 06-25-244-047

E-mail:valteratya@freemail.hu

Nagy Richárd

református lelkész

Alap-Alsószentiváni Református Egyházközség

7011 Alap, Béke u. 10.

Tel: 06-25-220061

E-mail: nagyrichardandras@gmail.com

mobil: 06-30-455-3950

Hirdetmény 1

Hirdetmény 2

   

Tisztaszoftver program diákoknak!  

offic365matrica

Tovább bővült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Tisztaszoftver programja, amellyel egyedülálló lehetőség nyílt meg a diákok és a szüleik előtt. Tovább >>

   

Tanulói biztosítás  

Tisztelt Szülők!

Aki az államilag járó ingyenes tanuló biztosítás mellett szeretne plussz biztosítást kötni, az megteheti telefonon keresztül a Grupama Garancia Biztosító képviselőénél.

További részletek >>

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal Horváth Lászlóné (Gabi néni) ig. helyetteshez.

   

Rólunk írták  

A tehetség napja - tömegvonzás a Városháza téren

castellum.do - Öcaline, fotó: Császár Mónika Ilona,  2015. április 16. (csütörtök)

Háromszáz tehetség

dunaujvaros.com - Molnár Emese, fotó: Sándor Judit,  2015. április 16. (csütörtök)

Tehetsgnap a Városháza téren - képekkel

infodunaujvaros.hu , 2015. április 16. (csütörtök)

Tehetségek a téren, énekesek, táncosok és rajzolók mutatkoztak be

Duol.hu - Körmendi Erzsébet, 2015. április 15. (szerda)

Tehetségnap

Dunaújvárosi televízió , 2015. április 16. (csütörtök)

Táborozni jó!

Mezőhír - Horváth László, 2014. július 22. (kedd)

Szerdán este hatig fogadják a szülőket az Iskolában

Mezőhír - Horváth László, 2014. április 28. (hétfő)

Területi szavaló versenyen bizonyítottak az alsósok

Mezőhír - Horváth László, 2014. április 16. (szerda)

A tehetségeké volt a tér

Dunaújváros Online, 2014. április 10. (csütörtök)

A tehetség napja:mindenkit várnak!

Dunaújváros Online, 2014. április 9. (szerda)

Fogyatékkal élők: projektnap – Mezőfalván

Dunaújváros Online, 2011. december 2. (péntek)

Az alapítványi bálon készült képek

Az alapítványi bálon készült videó

(Mezőhír - Horváth László)

Tehetséges képzőművész-palánták a mezőfalvi iskolában

(Mezőhír - Horváth László)

Mezőfalva: sikeres pályázat után

Dunaújváros Online,2012. december 12. (szerda)

Dunaújváros Online

 

   

Személyi igazolvány  

Tisztelt szülők az alábbiakban a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának a tankötelezett korú tanulók személyazonosító okmánnyal történő ellátásának feltételeivel, folyamatával kapcsolatos tudnivalókat ismerhetik meg az alábbi képre kattintva.

A képre kattintva olvashatják a hivatal részletes tájékoztató anyagát.

   


A tanév a 8. osztályosok ballagási ünnepével zárult. Az idei évben is két ballagó osztálytól búcsúztunk el. Ennek az ünnepi alkalomnak évek alatt kialakult hagyományai vannak. A 7. osztályosok megható műsorral búcsúznak társaiktól, a 8. osztályosok pedig ünnepi beszéddel köszönnek el iskolájuktól és tanáraiktól. Az évfolyam legkiemelkedőbb eredményeit elérő diákjait könyvjutalommal és értékes díjakkal ismertük el.

Az idén ballagó diákok közül egy olyan tanulónk van, aki nyolc éven át kitűnő bizonyítvánnyal örvendeztetett meg bennünket. Az „Iskolánk Büszkesége” címre Kaltenecker Réka 8.a osztályos tanulót jelöltük.

Réka kiváló tanulmányi munkájával nem csak iskolánk, de településünk büszkesége is, hiszen magatartásával, szerénységével, szorgalmával, tudásával mindig a közösség javára volt. Nyitott és segítőkész mentalitása, stabil értékrendje osztályának és évfolyamának meghatározó alakjává tette. Lelkes, kitartó és nagyszerű teljesítményt nyújtó tagja volt az alapfokú művészetoktatás néptánc tagozatának. Mivel nyolc éven keresztül tanult német nemzetiségi nyelvet a német nemzetiségi tánccsoportnak is lelkes tagja lett. Kiváló tanulmányi munkáját számos országos és tankerületi versenyen kamatoztatta. Állandó résztvevője volt a versmondó, természettudományi és humán műveltségi versenyeknek, ahol előkelő helyezéseivel vívta ki elismerésünket. Célja, hogy középfokú C típusú nyelvvizsgát szerezzen a tanév végére. Tanulmányi munkájában és a művészetek területén elért eredményei, társaihoz való viszonya, bájos egyénisége jó példa valamennyi diákunk számára, ezért javasoltuk őt az „Iskolánk Büszkesége” kitüntető címre.

Az Év Diákja kitüntetést Garbacz Bendegúz 8.a osztályos tanuló kapta, aki jeles tanulmányi eredménye mellett kiemelkedő közösségi munkát végzett az elmúlt nyolc évben. Nem csak osztályának, hanem évfolyamának is meghatározó, pozitív, empatikus személyisége volt. Szívesen részt vett az iskolai ünnepélyeken, sőt sokszor más évfolyamok iskolai ünnepélyén is vállalta a hangosítási feladatok ellátását. Az alapfokú művészetoktatás néptánc tagozatának évekig volt lelkes tagja. Nyitott és segítőkész személyisége, valamint őszinte érdeklődése a világ és embertársai iránt ösztönözte őt arra, hogy számos versenyen részt vegyen, és sikeres eredményeivel öregbítse iskolánk hírnevét. Tájékozottsága, olvasottsága tanulmányi munkájában elért eredményei, segítőkészsége jó példa valamennyi diákunk számára, ezért javasoltuk őt az „Év Diákja” kitüntető címre.

Az iskolánk vezetősége által alapított Útravaló Mosoly Díjat az idei évben három tanuló vehette át. Ács Zsófia 8.a osztályos tanuló, Stempely Eszter és Sütő Nőra 8.a osztályos tanulók. Mindhárman abban tűntek ki, hogy jeles tanulmányi eredményük mellett magas színvonalon teljesítettek az alapfokú művészetoktatásban.

Ács Zsófia első osztályos korában jelentkezett a néptánc tagozatra. Azóta rendíthetetlen lelkesedéssel és kedvvel táncol. Minden rendezvényen számíthattunk rá, stabil tagja volt a különböző összeállítású csoportoknak. Tánc iránti elkötelezettségét az is bizonyítja, hogy már most, általános iskolásként részt vesz a felnőtt csoport munkájában is. A tánc mellett az iskola és osztálya mindennapi feladataiban is aktívan részt vett. Különösen sokat tett az iskolai műsorok és a nemzetiségi rendezvények sikerességéért.

Stempely Eszter nyolc éven keresztül volt aktív tagja iskolánk néptánc tagozatának. Ezen időszak alatt sok fellépésen szerepelt, amellyel iskolánk hírnevét öregbítette. A hagyományok ápolása fontos számára, amit az is bizonyít, hogy az általános iskola befejeztével is folytatja táncművészeti tevékenységét a Mezőfalvi Néptáncegyüttes felnőtt csoportjában. Nemcsak a táncoz fűződő szeretetéről ismertük meg őt. Segítőkészségét az évek során mind diáktársai mind tanárai megtapasztalhatták számos alkalommal. Az iskolai események lelkes és állandó részvevőjeként mindig számíthattunk segítségére. Kedves természetével sokszor csalt mosolyt diáktársai arcára.

Sütő Nóra tánc iránti szeretete hosszú évekre nyúlik vissza. Iskolánk néptánc tagozatának hosszú évekig volt aktív tagja. Nóri nemcsak a néptánccsoporttal lép fel rendszeresen a különböző rendezvényeken, hanem a német nemzetiségi tánccsoporttal is. A művészeti tevékenysége mellett éveken keresztül örvendeztetett meg minket jó tanulmányi eredménnyel. Csendes, szerény személyisége, pozitív értékrendje példaként állhat társai előtt.

„A legnagyobb dolgok mind lenn, a csöndben, a mélyben, alázatos odaadásban születnek. A szerénység a legnagyobb eredmények szülőanyja.”                       /Müller Péter/

Képek >>>

   

 

   

okoproba1

   

 

   

 

   

Ha tudnak, segítsenek!  

A Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány adószáma:

19097477-1-07

Eddigi támogatásaikat, nagy tisztelettel köszönkjük.

 

   

Kompetenciamérés  

kompetenciameres

Iskolánk mérési eredményei a képre kattintva elérhetők.

   

Digitális Témahét  

emblema

   
© Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola