Az iskola elérhetősége  

E-mail:

mezofalvaiskola@gmail.com

Tel.: +36 25 506-930

Fax.: +36 25 506-898

Kérem, hogy a honlappal kapcsolatos észrevételeit az sotine.elvira@petofiaisk.hu e-mail címen Sótiné Papp Elvira tanárnőnek jelezze.

   

Hit- és erkölcstan  

Hit- és erkölcstan

Iskolánkban oktatja és egyben a kapcsolattartó:

Kristofory Valter atya

Magyarok Nagyasszonya plébánia

Cím: 2422 Mezőfalva, Kinizsi u. 34.

Tel: 06-25-244-047

E-mail:valteratya@freemail.hu

Nagy Richárd

református lelkész

Alap-Alsószentiváni Református Egyházközség

7011 Alap, Béke u. 10.

Tel: 06-25-220061

E-mail: nagyrichardandras@gmail.com

mobil: 06-30-455-3950

   

Tisztaszoftver program diákoknak!  

offic365matrica

Tovább bővült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Tisztaszoftver programja, amellyel egyedülálló lehetőség nyílt meg a diákok és a szüleik előtt. Tovább >>

   

Tanulói biztosítás  

Tisztelt Szülők!

Aki az államilag járó ingyenes tanuló biztosítás mellett szeretne plussz biztosítást kötni, az megteheti telefonon keresztül a Grupama Garancia Biztosító képviselőénél.

További részletek >>

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal Horváth Lászlóné (Gabi néni) ig. helyetteshez.

   

Személyi igazolvány  

Tisztelt szülők az alábbiakban a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának a tankötelezett korú tanulók személyazonosító okmánnyal történő ellátásának feltételeivel, folyamatával kapcsolatos tudnivalókat ismerhetik meg az alábbi képre kattintva.

A képre kattintva olvashatják a hivatal részletes tájékoztató anyagát.

   


Gyócs-Németh Ágnes. Kevesen ismerik ezt a nevet. De ha azt mondom: Ági néni, mindenki tudja, hogy kiről van szó. Akár azért, mert most jár az iskolába, akár azért mert már felnőtt, és ő is idejárt, sőt talán már van olyan nagyszülő is, aki Ági nénihez fordult bújával, bajával, gondjával sulis korában.

Pedig ő, és ezt ma már kevesen tudják, az azóta megszűnt szövetkezetben dolgozott, varrónőként. Ott is szerették, gyors, ügyes, szorgalmas volt. Még én is ebből az időből ismerem, az első mezőfalvi osztályomban volt anyuka, mindkét fiának osztályfőnöke voltam. Még ma is tudunk nevetni azokon a történeteken, amik akkor történtek, néhány közülük szinte legendává vált. Akkor is lehetett rá mindenben számítani, segített, amiben és ahol csak tudott. Minden mai osztályfőnöknek ilyen segítő, támogató, együttműködő szülőket kívánok! (Szerencsére nekem most is van néhány.)

Aztán a sors úgy hozta, hogy kollegák lettünk. Először csak takarított az iskolában, de talpraesettsége, tenniakarása, és újra hangsúlyoznom kell, szorgalma miatt új beosztásba került. Nincs az a hosszú munkaköri leírás, ami összefoglalhatná mivel kellett, sőt önként felvállalva mivel foglalkozik. Ő az első, aki hajnalban megérkezik, kikapcsolja a riasztókat, takarít a bizalmas iratokat kezelő irodákban. Frissen főtt kávéval fogadja az érkezőket, és válaszol a szűnni nem akaró kérdésekre, kérésekre. Hol a kulcs, ki lehet-e nyitni a bezárult öltözőszekrényt, melyik évben járt ide X. Y., kinél vannak a focilabdák? Megannyi kicsinek tűnő probléma, de akinek ez gondot okoz, annak nagyon fontos, és persze halaszthatatlan. És Ági néni megy, megcsinálja, megoldja, tudja a választ. Nem később, nem majd, hanem azonnal! Nála a csodára sem kell várni! Olyan Ő, mint egy élő lexikon. A Google sem talál gyorsabban nála választ a keresésekre. És közben elgurul a tízóraiért, kiosztja az ételt, számon tartja az iskolatej igénylést. Befizeti az elfoglalt szülők, vagy tanárok helyett az térítési díjakat.

Tudom, mindenki ismeri az ő legendás teáit, amit minden versenyen, minden Mese-esten kóstolhatunk. De hadd áruljak el egy titkot. A remek tea úgy készül, hogy ő sohasem iszik teát, még akkor sem ha beteg! Ezt csinálja utána valaki!   ( A lecsója is nagyon nevezetes, aki jól viselkedik, megkóstolhatja!)

Hihetetlen, de igaz! Ma már ő is nyugdíjas. De olyan fürge, lendületes, hogy ahogy mondani szokás, átugrana mindannyiunkat. Ha valaki sokat tett Mezőfalváért, a mezőfalvi gyerekekért, akkor ő az. Sok apró pici tett, sok apró pici segítségnyújtás naggyá gyűlt össze az évek alatt. Az iskola szürke eminenciása előlépett, arcán zavart mosollyal fellépett az emelvényre, és átvette a Mezőfalváért plakettet.

Gratulálok! Gratulálunk!

agi neni

   

 

   

okoproba1

   

 

   

 

   

Ha tudnak, segítsenek!  

A Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány adószáma:

19097477-1-07

Eddigi támogatásaikat, nagy tisztelettel köszönkjük.

 

   

Kompetenciamérés  

kompetenciameres

Iskolánk mérési eredményei a képre kattintva elérhetők.

   

Digitális Témahét  

dth2020 kituzo iskola 5x 400

   
© Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola