Az iskola elérhetősége  

E-mail:

mezofalvaiskola@gmail.com

Tel.: +36 25 506-930

Fax.: +36 25 506-898

Kérem, hogy a honlappal kapcsolatos észrevételeit az sotine.elvira@petofiaisk.hu e-mail címen Sótiné Papp Elvira tanárnőnek jelezze.

   

Hit- és erkölcstan  

Hit- és erkölcstan

Iskolánkban oktatja és egyben a kapcsolattartó:

Kristofory Valter atya

Magyarok Nagyasszonya plébánia

Cím: 2422 Mezőfalva, Kinizsi u. 34.

Tel: 06-25-244-047

E-mail:valteratya@freemail.hu

Nagy Richárd

református lelkész

Alap-Alsószentiváni Református Egyházközség

7011 Alap, Béke u. 10.

Tel: 06-25-220061

E-mail: nagyrichardandras@gmail.com

mobil: 06-30-455-3950

   

Tisztaszoftver program diákoknak!  

offic365matrica

Tovább bővült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Tisztaszoftver programja, amellyel egyedülálló lehetőség nyílt meg a diákok és a szüleik előtt. Tovább >>

   

Tanulói biztosítás  

Tisztelt Szülők!

Aki az államilag járó ingyenes tanuló biztosítás mellett szeretne plussz biztosítást kötni, az megteheti telefonon keresztül a Grupama Garancia Biztosító képviselőénél.

További részletek >>

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal Horváth Lászlóné (Gabi néni) ig. helyetteshez.

   

Személyi igazolvány  

Tisztelt szülők az alábbiakban a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának a tankötelezett korú tanulók személyazonosító okmánnyal történő ellátásának feltételeivel, folyamatával kapcsolatos tudnivalókat ismerhetik meg az alábbi képre kattintva.

A képre kattintva olvashatják a hivatal részletes tájékoztató anyagát.

   


Már öt éve hagyomány iskolánkban, hogy az őszi hónapok idején disznóvágást rendeznek számunkra a helyi gazdák.

Falusi iskolaként nagyon jó, ha képesek vagyunk olyan értékeket, tudást közvetíteni, amely már a vidéki életformából lassan kezd eltűnni. Az előadáshoz és a bemutatóhoz kapcsolódóan ismereteket szereztünk arról, hogy a település falusi jellege ellenére egyre ritkább a házaknál az állattartás. Kevesebb lehetőségük van a gyerekeknek megismerni azt a gyakorlatias tudást, amely néhány évtizede még a vidéki élet szerves részét képezték. A falusi disznóvágás megmutatja a gyerekeknek a régi, családon belüli munkamegosztást, a feladatok sokrétűségét, és azt az élményt, jó hangulatot, melyet a közösen végzett munka adhat. Profi szakemberek segítségével tanulmányozhatták diákjaink a sertésfeldolgozás munkálatait. Bizonyos munkafázisokban még részt is vehettek, folyamatosan kérdezhettek. Mindemellett talán a legfontosabb, hogy a helyi emberek által elkészített ételeket meg is kóstolhatták a gyerekek. Ezekkel az ízekkel sajnos már nem annyira találkozhatnak a hétköznapi élet során. A füstölt árut Feth Róbertnek és Kovács Istvánnak köszönhetjük. Nagy örömmel láttuk, mennyire nyitottak a tanulóink. Bátrak, kezdeményezők voltak és igazán jóízűen fogyasztották el a finomabbnál finomabb falatokat. Az élményekkel párhuzamosan gyakorlatias biológiai ismeretekre is szert tehettek a diákok, mivel a sertés bontásánál állatorvos mutatta meg számukra nagyon szemléletesen, milyen részekből áll a sertés. A vágásra kerülő állatott Kovács István és családja ajánlotta fel a rendezvény számára. A feldolgozás után mindenki maga dönthette el, a sültekből, hurkából, kolbászból, a frissen elkészített toros levesből, vagy éppen mindenből választ egy tányérral, melyet ebédidőben közösen, jó étvággyal fogyasztottunk el. Hogy teljes legyen az étlap, az étkezés végére járó süteményről a szülői összefogás gondoskodott.

Hálás szívvel köszönjük a Mezőfalvi Gazdakör minden kedves tagjának a csodálatos napot!

disznovagas

   

 

   

okoproba1

   

 

   

 

   

Ha tudnak, segítsenek!  

A Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány adószáma:

19097477-1-07

Eddigi támogatásaikat, nagy tisztelettel köszönkjük.

 

   

Kompetenciamérés  

kompetenciameres

Iskolánk mérési eredményei a képre kattintva elérhetők.

   

Digitális Témahét  

emblema

   
© Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola