Az iskola elérhetősége  

E-mail:

mezofalvaiskola@gmail.com

Tel.: +36 25 506-930

Fax.: +36 25 506-898

Kérem, hogy a honlappal kapcsolatos észrevételeit az sotine.elvira@petofiaisk.hu e-mail címen Sótiné Papp Elvira tanárnőnek jelezze.

   

Hit- és erkölcstan  

Hit- és erkölcstan

Iskolánkban oktatja és egyben a kapcsolattartó:

Kristofory Valter atya

Magyarok Nagyasszonya plébánia

Cím: 2422 Mezőfalva, Kinizsi u. 34.

Tel: 06-25-244-047

E-mail:valteratya@freemail.hu

Nagy Richárd

református lelkész

Alap-Alsószentiváni Református Egyházközség

7011 Alap, Béke u. 10.

Tel: 06-25-220061

E-mail: nagyrichardandras@gmail.com

mobil: 06-30-455-3950

   

Tisztaszoftver program diákoknak!  

offic365matrica

Tovább bővült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Tisztaszoftver programja, amellyel egyedülálló lehetőség nyílt meg a diákok és a szüleik előtt. Tovább >>

   

Tanulói biztosítás  

Tisztelt Szülők!

Aki az államilag járó ingyenes tanuló biztosítás mellett szeretne plussz biztosítást kötni, az megteheti telefonon keresztül a Grupama Garancia Biztosító képviselőénél.

További részletek >>

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal Horváth Lászlóné (Gabi néni) ig. helyetteshez.

   

Személyi igazolvány  

Tisztelt szülők az alábbiakban a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának a tankötelezett korú tanulók személyazonosító okmánnyal történő ellátásának feltételeivel, folyamatával kapcsolatos tudnivalókat ismerhetik meg az alábbi képre kattintva.

A képre kattintva olvashatják a hivatal részletes tájékoztató anyagát.

   


Az iskolai élet egyik fontos élményszerző eseménye a farsangi készülődés, a farsangi bálozás. Tanulunk a népszokásokról, a dalokat énekeljük, az ismeretszerző szövegekben olvasunk a szokás történelmi kialakulásáról, fejlődéséről, a magyar néphagyomány gazdag kincseiről. Sajnos a mi településünkön nincsenek ilyen élő néphagyományok, ezért az élmény kissé papírszagú. Ahhoz, hogy ezt közel hozzuk a gyerekekhez az óvodának és az iskolának fontos szerepe van.

Ilyenkor január végétől már szinte másról se szólnak a folyosói beszélgetések, a kis összesúgások, mint arról, hogy ki mi lesz farsangkor, honnan hozzák a ruháját, milyen rágcsát hoz a buliba. Ez a nap az iskolai élet egyik fénypontja, napokig lehet róla beszélni, feleleveníteni az élményeket. A szülőknek varrogatás, ragasztás, jelmezcserebere, süti készítés a feladata ezekben a napokban.

A farsang a gyermeki vágyak megvalósulásának a napja. A gyerekek nem a telet akarják elűzni az álcáikkal, hanem erre a napra teljesen át akarnak változni. Rengeteg szuperhős, mesefigura, királylány és hercegkisasszony népesíti be az iskola folyosóit. Villognak a fénykardok, csillognak a pajzsok, szikráznak a koronák ékkövei. A kis robotemberek botladoznak a termekben, de viselik hősiesen a robotsorsot.

A másik fontos, elengedhetetlen kelléke ennek a rendezvénynek az evés-ivás. Fogytak most is a fánkok, percek alatt eltűntek a tálakból a ropik, és a poharak is gyorsan örültek, igaz nekik csak üdítő volt a poharaikban. Néhány tréfás játék és versengés szakította meg a futkosással, táncolással töltött délutánt.

Kár, hogy csak egyszer van farsang!

                                                               Baricza Zsuzsa

   

 

   

okoproba1

   

 

   

 

   

Ha tudnak, segítsenek!  

A Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány adószáma:

19097477-1-07

Eddigi támogatásaikat, nagy tisztelettel köszönkjük.

 

   

Kompetenciamérés  

kompetenciameres

Iskolánk mérési eredményei a képre kattintva elérhetők.

   

Digitális Témahét  

emblema

   
© Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola