Az iskola elérhetősége  

E-mail:

mezofalvaiskola@gmail.com

Tel.: +36 25 506-930

Fax.: +36 25 506-898

Kérem, hogy a honlappal kapcsolatos észrevételeit az sotine.elvira@petofiaisk.hu e-mail címen Sótiné Papp Elvira tanárnőnek jelezze.

   

Hit- és erkölcstan  

Hit- és erkölcstan

Iskolánkban oktatja és egyben a kapcsolattartó:

Kristofory Valter atya

Magyarok Nagyasszonya plébánia

Cím: 2422 Mezőfalva, Kinizsi u. 34.

Tel: 06-25-244-047

E-mail:valteratya@freemail.hu

Nagy Richárd

református lelkész

Alap-Alsószentiváni Református Egyházközség

7011 Alap, Béke u. 10.

Tel: 06-25-220061

E-mail: nagyrichardandras@gmail.com

mobil: 06-30-455-3950

   

Tisztaszoftver program diákoknak!  

offic365matrica

Tovább bővült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Tisztaszoftver programja, amellyel egyedülálló lehetőség nyílt meg a diákok és a szüleik előtt. Tovább >>

   

Tanulói biztosítás  

Tisztelt Szülők!

Aki az államilag járó ingyenes tanuló biztosítás mellett szeretne plussz biztosítást kötni, az megteheti telefonon keresztül a Grupama Garancia Biztosító képviselőénél.

További részletek >>

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal Horváth Lászlóné (Gabi néni) ig. helyetteshez.

   

Személyi igazolvány  

Tisztelt szülők az alábbiakban a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának a tankötelezett korú tanulók személyazonosító okmánnyal történő ellátásának feltételeivel, folyamatával kapcsolatos tudnivalókat ismerhetik meg az alábbi képre kattintva.

A képre kattintva olvashatják a hivatal részletes tájékoztató anyagát.

   


Aki zenével és tánccal indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti sok bajon…” Kodály Zoltán.

A Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola és AMI akkreditált tehetségpont, ahol néptánc, népi ének, szobrászat, klasszikus zene tanszakon folyik az oktatás immáron sok éve, nagy sikerekkel. Május 30-án, csütörtökön délután szülőkkel, barátokkal, pedagógustársainkkal és érdeklődőkkel zsúfolt tornateremben gáláztunk a mezőfalvi általános iskola művészeti oktatásban tanuló diákjaival. A hagyományos évzárón ismét fergeteges és színvonalas produkciókat láthattunk. A Kelemen Kabátban együttes „Kicsi Rigó” című dalának közös éneklésével indult a műsor, ezután láthattunk több korosztályból néptáncot, népi éneket, zongora, furulya, fuvola és klarinét előadásokat. Emellett az iskola aulájában a szobrászat tanszakos növendékek tárlatát szemlélhették a kedves vendégek. Műsorunkat ismét közös énekkel zártuk.

Az álmok ingyen vannak. A céloknak ára van … Idő! Lemondás! Kemény munka!” ez jellemzi az ez évi munkánkat. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az eredményes rajzpályázatok, ahonnan szép díjakat hoztak a gyerekek. A sikeres népdaléneklési versenyek, ahonnan többször is arany vagy kiemelt arany minősítéssel tértünk haza. Az Arany minősítés, amit a „Tiszán innen, Dunán Túl” országos minősítő versenyen szóló kategóriában kapott Tóth Laura diákunk. A Székesfehérváron megrendezett VII. Mezőföld Virágai szólótáncverseny, ahol második alkalommal szerezte meg a Mezőföld Virága címet Koncz Levente diákunk. Ezek mind-mind nagyon nagy sikerek az iskola életében.

Idén közel 170 gyerek veszi igénybe az alapfokú művészetoktatást Mezőfalván. Célunk, hogy minél több gyereket megmozgassunk, hogy a jó és boldog érzést, amit egy hangszer, egy ének, tánc előadása, vagy egy rajz megalkotása után érezhet az ember, ők is átélhessék. Óriási öröm számunkra, amikor látjuk tanulóinkat teljesen kinyílni, amint kitárul előttük egy másik, eddig még nem tapasztalt világ. Nem feltétlen az a cél, hogy művészeket faragjunk belőlük, hanem a művészet szeretetét, az értékes alkotások létrehozásának örömét próbáljuk elültetni bennük. Nagyon kedvelt színfoltja iskolánknak ez a fajta oktatás. Szívesen jönnek a gyerekek. Felszabadultan, másféle hangulatban, környezetben sajátítják el az alapokat, amit aztán jó eséllyel kamatoztathatnak életük későbbi szakaszában.

Köszönjük az éves támogatást a szülőknek, pedagógusoknak, a szülői munkaközösségnek és a Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítványnak. Nem utolsó sorban pedig köszönet jár a gyerekeknek, akik szorgalmas és kitartó munkával igyekeztek elsajátítani a rájuk osztott feladatokat. Hálásak vagyunk a felkészítő tanároknak, akik mindig igazgatják a gyerekek előtt álló utat, Koncz Tímeának, Tótin Katalinnak, Tótin Istvánnak, Czuppon Péternek, Császár Mónikának, Sivák Zitának, Kolozsi Krisztinának és Balogh Tímeának.

Balogh Tímea

muveszgala

   

 

   

okoproba1

   

 

   

 

   

Ha tudnak, segítsenek!  

A Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány adószáma:

19097477-1-07

Eddigi támogatásaikat, nagy tisztelettel köszönkjük.

 

   

Kompetenciamérés  

kompetenciameres

Iskolánk mérési eredményei a képre kattintva elérhetők.

   

Digitális Témahét  

emblema

   
© Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola