Az iskola elérhetősége  

E-mail:

mezofalvaiskola@gmail.com

Tel.: +36 25 506-930

Fax.: +36 25 506-898

Kérem, hogy a honlappal kapcsolatos észrevételeit az sotine.elvira@petofiaisk.hu e-mail címen Sótiné Papp Elvira tanárnőnek jelezze.

   

Hit- és erkölcstan  

Hit- és erkölcstan

Iskolánkban oktatja és egyben a kapcsolattartó:

Kristofory Valter atya

Magyarok Nagyasszonya plébánia

Cím: 2422 Mezőfalva, Kinizsi u. 34.

Tel: 06-25-244-047

E-mail:valteratya@freemail.hu

Nagy Richárd

református lelkész

Alap-Alsószentiváni Református Egyházközség

7011 Alap, Béke u. 10.

Tel: 06-25-220061

E-mail: nagyrichardandras@gmail.com

mobil: 06-30-455-3950

   

Tisztaszoftver program diákoknak!  

offic365matrica

Tovább bővült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Tisztaszoftver programja, amellyel egyedülálló lehetőség nyílt meg a diákok és a szüleik előtt. Tovább >>

   

Tanulói biztosítás  

Tisztelt Szülők!

Aki az államilag járó ingyenes tanuló biztosítás mellett szeretne plussz biztosítást kötni, az megteheti telefonon keresztül a Grupama Garancia Biztosító képviselőénél.

További részletek >>

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal Horváth Lászlóné (Gabi néni) ig. helyetteshez.

   

Személyi igazolvány  

Tisztelt szülők az alábbiakban a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának a tankötelezett korú tanulók személyazonosító okmánnyal történő ellátásának feltételeivel, folyamatával kapcsolatos tudnivalókat ismerhetik meg az alábbi képre kattintva.

A képre kattintva olvashatják a hivatal részletes tájékoztató anyagát.

   

Fenntarthatósági témahét  

FTH jelveny szamozott 2024 8

   


Az idei nemzetiségi napunk egy különleges nap volt, mert hosszú idő után végre ismét személyesen találkozhattunk az iskolánk torna termében. Sokat kellett várni erre a napra, így örömünk hatalmas volt, ugyanis végre a szülők, a nagyszülők is a közönség soraiban ülhettek. Minden évben megrendezzük a nemzetiségi napunkat, ahol a németet tanuló osztályaink egy kis produkcióval lepik meg a társaikat, a vendégeinket. Ez nagyon fontos számunkra, mert ezzel is ápoljuk hagyományainkat és a nyelvtanulás mellett egy más oldalukat is meg tudják mutatni diákjaink, továbbá közösségformáló ereje sem elhanyagolható.

A csoportok előadását az első évfolyam kezdte, akik két dallal mutatkoztak be, utána pedig a Répamesét adták elő. Felkészítő tanáruk Hajas Erika volt. Ezután a 4. évfolyam következett, akik a klasszikus „Piroska és a farkas” történetét varázsolták a színpadra, Árva-Szabó Ágnes vezényletével. A következő darab ismét az iskolába vezetett bennünket, de most egy különleges iskolába, a „Békaiskolába”. A kisbékák és tanáraik a 3. évfolyamban cseperedtek. A darabot betanította Hajas Erika és Kölesdiné Hajas Dóra. Ezután a 7.a és 8.a osztály tanulói a Geiles Himmelblau című dalra táncoltak. A táncot betanította Balogh Tímea és Árva-Szabó Ágnes. Igaz, hogy végre megjött a jó idő, de az erdő lakói nagyon fáztak, ezért mindenki az egérkénél akart melegedni, ami sajnos rosszul végződött. A mesét a 2. osztály tanulói vitték színpadra Hajas Erika és Kölesdiné Hajas Dóra irányításával. Az 5. osztály egy különleges, de nagyon vidám tánccal, a „padtánccal” készült. A próbák ugyan jó hangulatban teltek, mint a látott előadás. Hajas Erika és Kölesdiné Hajas Dóra koordinálták a felkészülést. Ezután újra egy mesét láthattunk. Jancsi és Juliska ismét nem tudta elkerülni a mézeskalácsházat és a boszorkányt. A 7. és a 4. osztály közös produkcióját egy 8. osztályos diákunk is segítette. A darabot betanította Árva-Szabó Ágnes. Folytatásként a 7. és 8. osztály táncos lábú diákjai a Csillagpolkával kápráztattak el bennünket. A táncot betanították Sipos Cintia és Hir Amadea 8. a osztályos tanulók, Balogh Tímea segítségével. Ha azt halljuk „kék madár” azonnal a ballagásra gondolunk, hisz iskolánkban hagyomány, hogy a 8. osztályosaink ezeket a szavakat kapják útravalóul Zsike nénitől. Igaz, hogy még nem volt ballagás, azonban a hatodik osztályos csoportunk ezzel a történettel hangolt rá bennünket a közeledő eseményre. Felkészítő tanáruk: Kölesdiné Hajas Dóra. Zárásként egy közös tánc, a „Fliegerlied” következett, ami vidámságával, jó hangulatával méltó zárása volt a napnak. A vidám, színvonalas produkciók bebizonyították, hogy diákjainknak nagyon fontos a nyelvtanulás és szívesen vállalkoznak plusz feladatokra annak érdekében, hogy még alaposabb, sokrétűbb ismeretekre tegyenek szert. Köszönjük a szülők segítségét a jelmezek elkészítésében és Ági néni elmaradhatatlan teáját, mely nélkül elképzelhetetlen lett volna ez a délután.

nemz nap 2022

   

 

   

okoproba1

   

 

   

 

   

Ha tudnak, segítsenek!  

A Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány adószáma:

19097477-1-07

Eddigi támogatásaikat, nagy tisztelettel köszönkjük.

 

   

Kompetenciamérés  

kompetenciameres

Iskolánk mérési eredményei a képre kattintva elérhetők.

   

Digitális Témahét  

9x badge 2024 kicsi

   
© Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola