Az iskola elérhetősége  

E-mail:

mezofalvaiskola@gmail.com

Tel.: +36 25 506-930

Fax.: +36 25 506-898

Kérem, hogy a honlappal kapcsolatos észrevételeit az sotine.elvira@petofiaisk.hu e-mail címen Sótiné Papp Elvira tanárnőnek jelezze.

   

Hit- és erkölcstan  

Hit- és erkölcstan

Iskolánkban oktatja és egyben a kapcsolattartó:

Kristofory Valter atya

Magyarok Nagyasszonya plébánia

Cím: 2422 Mezőfalva, Kinizsi u. 34.

Tel: 06-25-244-047

E-mail:valteratya@freemail.hu

Nagy Richárd

református lelkész

Alap-Alsószentiváni Református Egyházközség

7011 Alap, Béke u. 10.

Tel: 06-25-220061

E-mail: nagyrichardandras@gmail.com

mobil: 06-30-455-3950

   

Tisztaszoftver program diákoknak!  

offic365matrica

Tovább bővült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Tisztaszoftver programja, amellyel egyedülálló lehetőség nyílt meg a diákok és a szüleik előtt. Tovább >>

   

Tanulói biztosítás  

Tisztelt Szülők!

Aki az államilag járó ingyenes tanuló biztosítás mellett szeretne plussz biztosítást kötni, az megteheti telefonon keresztül a Grupama Garancia Biztosító képviselőénél.

További részletek >>

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal Horváth Lászlóné (Gabi néni) ig. helyetteshez.

   

Személyi igazolvány  

Tisztelt szülők az alábbiakban a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának a tankötelezett korú tanulók személyazonosító okmánnyal történő ellátásának feltételeivel, folyamatával kapcsolatos tudnivalókat ismerhetik meg az alábbi képre kattintva.

A képre kattintva olvashatják a hivatal részletes tájékoztató anyagát.

   

Fenntarthatósági témahét  

FTH jelveny szamozott 2024 8

   


Hatvan esztendő elteltével a magyar labdarúgó válogatott ismét legyőzte Angliát, ráadásul egy komoly téttel bíró mérkőzésen. A hazai 1 – 0 már önmagában is szenzáció, hát még úgy, hogy a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola és AMI 45 diákja és 5 felnőtt kísérője ezt a történelmi sikert a helyszínen, élőben a varázslatos atmoszférájú Puskás Arénában tekinthette meg. Eredetileg zárt kapuk mögött kellett volna rendezni a találkozót, de az MLSZ kezdeményezésére a 14 éven aluli gyerekek és kísérőik jelen lehettek a stadionban.

„2022. június 4-e kora délután Mezőfalva: néhány piros pólóba öltözött gyermek és felnőtt érkezik a Művelődési házhoz. Egyre többen lesznek, zászlók, illetve egyéb „szurkolói eszközök” érkeznek. 15. 00-kor az 50 főt számláló „különítmény” elindul Budapestre, úticéljuk a Puskás Aréna, ahol 18.00-tól a magyar labdarúgó válogatott Anglia nemzeti tizenegyével mérkőzik a Nemzetek Ligája A – csoportjának első fordulójában. A kezdeti csendet előbb halkabb, majd egyre erősebb morajlás váltja, mindenkit a meccs érdekel, de így volt ez már a hét folyamán is. Minél inkább közelítünk a helyszín felé, annál inkább kezd eluralkodni a szurkolói hangulat. A fővárosban már hangos éneklés hallatszik a buszról. Szépen lassan, de annál biztosabban fokozódik a hangulat. Megérkeztünk. Amerre és ameddig a szem ellát mindenhol gyermekcsoportok, különböző színű pólókban, természetesen a legdominánsabb színek a piros, a fehér és a zöld. A mezőfalvi szurkolói csapat vonulásba kezd, körülöttünk egyre többen, mindenki a várva várt mérkőzésre siet. A stadion monumentális, csodálatos kívülről, egyre hangosabbak a már „bejutott” nézők, az egész egy mesebeli méhkasra emlékeztet. Bent vagyunk! A látvány, ami elénk tárul…mindenki mély levegőt vesz, aztán még egyet. Leírhatatlan érzés. A játéktéren kint melegít a magyar válogatott, Szoboszlai Dominik, Szalai Ádám, Gulácsi Péter, példaképek, kedvencek. A másik oldalon Harry Kane, Alexander – Arnold, Jordan Pickford, világsztárok. Az összeállítások ismertetésénél hangrobbanás, majd közös Himnusz éneklés. Elkezdődött. Több, mint 35 000-en vagyunk. Minden magyar labdaérintést elképesztő ováció fogad, érződik, hogy ezen az estén mindenki boldog, nagyon boldog. Na jó, talán nem mindenki, hiszen a bátran és motiváltan játszó magyar válogatott a 66-ik percben Szoboszlai Dominik büntetőjével megszerzi a vezetést. Eufória! Szurkolunk, izgulunk, szeretnénk, hogy a portugál játékvezető lefújja, vagyis dehogy szeretnénk, hiszen azzal, ott, akkor véget ér valami. 95 percnyi játék után felharsan a hármas sípszó, ezzel egyetemben „felrobban” az Aréna. az eredményjelzőre pillantunk: Magyarország – Anglia 1 – 0!

Hihetetlen! Hosszú percekig ünneplés, igazi fieszta, majd ismét közösen a Himnusz. Valahogy senki se akar elindulni, de aztán mégiscsak. Elkészülnek a fotók, melyek örök emlékként bekerülnek a galériákba. Hazafelé dolgozik az adrenalin, elemzések, értékelések, újabb szurkolói rigmusok. Hazaértünk, este van, késő este, fáradt mindenki, de alvás ezen az éjszakán aligha várható.”

Szeretnénk megköszönni Kölesdiné Hajas Dórának az ötletet, a megvalósítást és a lebonyolítást. Dóri néni jóvoltából tényleg egy életre szóló élménnyel lettünk gazdagabbak! Külön köszönet a kísérőknek, Dóri néni mellett, Kölesdi Mihálynak, Tórizs Attilának, Váradi Tamásnak, illetve a támogató szülői háttérnek! Reméljük a jövőben is lesz lehetőségünk és ismét élőben láthatjuk a magyar válogatottat!

Ria, ria Hungária!

A mezőfalvi szurkolótábor nevében:

Váradi Sándor

foci1foci5

   

 

   

okoproba1

   

 

   

 

   

Ha tudnak, segítsenek!  

A Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány adószáma:

19097477-1-07

Eddigi támogatásaikat, nagy tisztelettel köszönkjük.

 

   

Kompetenciamérés  

kompetenciameres

Iskolánk mérési eredményei a képre kattintva elérhetők.

   

Digitális Témahét  

9x badge 2024 kicsi

   
© Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola