Az iskola elérhetősége  

E-mail:

mezofalvaiskola@gmail.com

Tel.: +36 25 506-930

Fax.: +36 25 506-898

Kérem, hogy a honlappal kapcsolatos észrevételeit az sotine.elvira@petofiaisk.hu e-mail címen Sótiné Papp Elvira tanárnőnek jelezze.

   

Hit- és erkölcstan  

Hit- és erkölcstan

Iskolánkban oktatja és egyben a kapcsolattartó:

Kristofory Valter atya

Magyarok Nagyasszonya plébánia

Cím: 2422 Mezőfalva, Kinizsi u. 34.

Tel: 06-25-244-047

E-mail:valteratya@freemail.hu

Nagy Richárd

református lelkész

Alap-Alsószentiváni Református Egyházközség

7011 Alap, Béke u. 10.

Tel: 06-25-220061

E-mail: nagyrichardandras@gmail.com

mobil: 06-30-455-3950

   

Tisztaszoftver program diákoknak!  

offic365matrica

Tovább bővült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Tisztaszoftver programja, amellyel egyedülálló lehetőség nyílt meg a diákok és a szüleik előtt. Tovább >>

   

Tanulói biztosítás  

Tisztelt Szülők!

Aki az államilag járó ingyenes tanuló biztosítás mellett szeretne plussz biztosítást kötni, az megteheti telefonon keresztül a Grupama Garancia Biztosító képviselőénél.

További részletek >>

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal Horváth Lászlóné (Gabi néni) ig. helyetteshez.

   

Személyi igazolvány  

Tisztelt szülők az alábbiakban a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának a tankötelezett korú tanulók személyazonosító okmánnyal történő ellátásának feltételeivel, folyamatával kapcsolatos tudnivalókat ismerhetik meg az alábbi képre kattintva.

A képre kattintva olvashatják a hivatal részletes tájékoztató anyagát.

   

Fenntarthatósági témahét  

FTH jelveny szamozott 2023 7

   


Hűen a régi hagyományunkhoz, a téli szünet előtti utolsó napon tartottuk iskolánkban az idegen nyelvi karácsonyi műsorösszeállításunkat. Igaz, hogy a nemzetiségi német nyelv az iskolánk fő profilja, de már évek óta-nagy örömünkre- az angolt tanuló diákjaink is szívesen betársulnak a karácsonyi gálánkba.

Első fellépőink a legkisebben voltak, Árva-Szabó Ágnes és Bodás Dalma vezetésével vidám táncaikkal mutatták be, hogy mit jelent számukra az ünnep öröme.

Őket követték Hajas Erika és Bodás Dalma gyertyácskái a 2. évfolyamból, akik minden szívet felmelegítettek a várakozás meghitt időszakában.

A 3. évfolyam vidám télapói bohókás tánccal kívántak kellemes ünnepeket Hajas Erika és Árva- Szabó Ágnes vezényletével.

A 4. évfolyam fenyőfái Hajas Erika és Kölesdiné Hajas Dóra segítségével a havas erdőbe repítettek bennünket, ahol egy angyalka csodálatos karácsonyfákká varázsolta őket a gyermekek hatalmas örömére.

Az 5. évfolyam és a 7. a osztály Hajas Erika és Kölesdiné Hajas Dóra irányításával egy közös produkcióval , az „Angyalbaba” történetével készült erre a meghitt ünnepre. A karácsony mindig arra emlékeztet bennünket, hogy az igazi értékek a szeretetben, a melegségben rejlenek. Ebben a jelenetben láthattuk, hogy a szeretet hogyan száműzi a bűnt, a bánatot, az aggódást és a gondot, amelyek felőrlik az élet erejét. Az ünnep szépségét egy olyan ajándék adja, amiből mindenki részesülhet, amit mindenki adhat, ez pedig a szeretet. A 6. évfolyam németesei a „Sterntaler” című jelenettel készültek. A darabbal azt érzékeltették, hogy mennyire fontos a hit és hogy jóra fordulhatnak a dolgok, ha segítjük egymást. Felkészítő tanáruk Árva-Szabó Ágnes volt.

A 6. a és b osztály angolos csoportjai Sótiné Papp Elvira, Zsömbör Attila és Balogh Tímea közreműködésével Brenda Lee: Rockin' around the christmas tree c. számát énekelték, eközben néhányan táncra is perdültek hozzá.                                                                            

A 8. évfolyam számára különös volt ez a nap, hiszen iskolánk tanulójaként az utolsó idegen nyelvi karácsonyukon léphettek fel. Erre az alkalomra egy vidám tánccal készültek Kölesdiné Hajas Dóra irányításával, mellyel mosolyt csaltak mindenki arcára.

Műsorunkat pedig a szokásos fináléval zártuk, ahol együtt táncolt iskolánk apraja-nagyja a Dance Monkey vidám dallamára, melynek a koreográfiáját a végzőseink készítették és tanították be.

Csoportjaink ismét nagyon színvonalas darabokkal tették emlékezetessé a legszebb ünnepünkre való készülődést. Az angolos és németes csoportjaink közel két órás műsort vittek a színpadra, a tapsból ítélve- hatalmas sikerrel. Nagy öröm volt számunkra, hogy ezúttal is nagy volt az érdeklődés a szülők és a hozzátartozók részéről. Az ilyen feladatok mindig nagyon jó lehetőséget kínálnak arra, hogy még jobban összekovácsolódjon egy-egy csapat, a közös munka tovább erősíti az együttműködési képességét, a közösség iránti szerepvállalását a tanulóinknak, akik kizökkennek a megszokott tanórai keretből, továbbá stresszhelyzetben is bátran megnyilvánulnak az adott idegen nyelven. Természetesen nem jöhetnek létre az ilyen nagyszabású programok, ha ehhez nem kapunk támogató segítséget. Nagyon komoly szervezést igényel a próbák összehangolása, ami természetesen nehezen kivitelezhető úgy, hogy ne sérüljön senkinek az addig megszokott munkája. Ismét hatalmas toleranciáról és együttműködésről tettek tanúbizonyosságot kollégáink, akik segítették munkánkat mind a tornaterem biztosításával, mind a díszlet megvalósításában. Hálás köszönet a munkájukért és megértésükért.

Idegen nyelvi munkaközösség

idegen nyelvi k3

 

   

 

   

okoproba1

   

 

   

 

   

Ha tudnak, segítsenek!  

A Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány adószáma:

19097477-1-07

Eddigi támogatásaikat, nagy tisztelettel köszönkjük.

 

   

Kompetenciamérés  

kompetenciameres

Iskolánk mérési eredményei a képre kattintva elérhetők.

   

Digitális Témahét  

8x badge DTH2023

   

Határtalanul program  

   
© Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola