Az iskola elérhetősége  

E-mail:

mezofalvaiskola@gmail.com

Tel.: +36 25 506-930

Fax.: +36 25 506-898

Kérem, hogy a honlappal kapcsolatos észrevételeit az sotine.elvira@petofiaisk.hu e-mail címen Sótiné Papp Elvira tanárnőnek jelezze.

   

Hit- és erkölcstan  

Hit- és erkölcstan

Iskolánkban oktatja és egyben a kapcsolattartó:

Kristofory Valter atya

Magyarok Nagyasszonya plébánia

Cím: 2422 Mezőfalva, Kinizsi u. 34.

Tel: 06-25-244-047

E-mail:valteratya@freemail.hu

Nagy Richárd

református lelkész

Alap-Alsószentiváni Református Egyházközség

7011 Alap, Béke u. 10.

Tel: 06-25-220061

E-mail: nagyrichardandras@gmail.com

mobil: 06-30-455-3950

   

Tisztaszoftver program diákoknak!  

offic365matrica

Tovább bővült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Tisztaszoftver programja, amellyel egyedülálló lehetőség nyílt meg a diákok és a szüleik előtt. Tovább >>

   

Tanulói biztosítás  

Tisztelt Szülők!

Aki az államilag járó ingyenes tanuló biztosítás mellett szeretne plussz biztosítást kötni, az megteheti telefonon keresztül a Grupama Garancia Biztosító képviselőénél.

További részletek >>

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal Horváth Lászlóné (Gabi néni) ig. helyetteshez.

   

Személyi igazolvány  

Tisztelt szülők az alábbiakban a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának a tankötelezett korú tanulók személyazonosító okmánnyal történő ellátásának feltételeivel, folyamatával kapcsolatos tudnivalókat ismerhetik meg az alábbi képre kattintva.

A képre kattintva olvashatják a hivatal részletes tájékoztató anyagát.

   


Nem szokás ezen a fórumon Facebook bejegyzésekre reagálni, de most mégis megszegném ezt a szabályt. Biztosan többen látták különböző megosztásokon keresztül keringeni azt a videót, ahol amerikai, illetve a példát követve magyar iskolákban is úgy várják reggel a gyerekeket, hogy egy falra feltett táblázatból kiválaszthatják a gyerekek, hogy hogyan köszöntse őket a tanító. Ez lehet egy ölelés, kézfogás, vagy egy simogatás. Minden kommentelő áradozik róla, hogy ez milyen csodálatos módszer, és ajánlgatják a pedagógusoknak, hogy ők is kövessék ezt.

Ígérem, hogy én nem fogom ezt követni! Bár nem készítettünk róla felvételt a közösségi médiáknak, de hadd emlékeztessek mindenkit arra, hogy hogyan várjuk mi a gyerekeket reggelente. Akár ügyeletesek vagyunk, akár nem, nálunk a tanítók már negyed nyolckor, sőt gyakran előbb is az osztályukban vannak. Ahogy érkeznek a tanítványaink, ki korábban, ki későbben, mindenki beszélgethet, beszélget a tanítójával. Megmutatják az új kesztyűjüket, elmesélik milyen filmet néztek előző este, milyen kalandjaik voltak útban az iskola felé.

Bizalmas kis titkokat osztanak meg velünk. Lehet, hogy más csak egy kártyacsomagot lát egy kisfiúnál, de mi már tudjuk, hogy ez egy becses emlék a nemrég meghalt nagymamától. És igen, mi egy formális ölelés helyett vigasztaló ölelést adunk annak a kislánynak, aki előző nap vesztette el a kutyáját. Megsimogatjuk a tanítványaink fejét, de nem azért, mert ezt a rajzot választotta ki egy táblázatból, hanem azért, mert együtt örülünk vele a sportversenyen elnyert érmének. Lehet az ölünkbe ülni, és csak nekünk megsúgni, hogy szomorúak, mert apukájuk egész hétre elutazott a munkája miatt.

A tanítók sok kedves és szomorú titok tudói. Ez annak is köszönhető, hogy időt szánunk a tanítványainkra. Mi is kávézhatnánk a tanáriban, aztán a munkaidő kezdetén, háromnegyed nyolckor elsétálhatnánk az osztályunkba. Akkor már tényleg csak egy formális, bár nagyon látványos köszöntésre lenne lehetőség. Ahogy mi várjuk a gyerekeket az talán nem mutatna filmen látványosan az interneten, de véleményem szerint sokkal gyerekközelibb.

Ígérem, hogy kollégáim és én ezentúl is így várjuk a gyerekeket.

                             Baricza Zsuzsa

                             munkaközösség-vezető

   

 

   

okoproba1

   

 

   

 

   

Ha tudnak, segítsenek!  

A Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány adószáma:

19097477-1-07

Eddigi támogatásaikat, nagy tisztelettel köszönkjük.

 

   

Kompetenciamérés  

kompetenciameres

Iskolánk mérési eredményei a képre kattintva elérhetők.

   

Digitális Témahét  

dth2020 kituzo iskola 5x 400

   
© Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola